By:Larm 2006 går av stabelen den andre helgen i februar, og arrangeres for annen gang på rad i Tromsø. Nå er enda mer av den musikalske menyen blitt gjort kjent, i form av litt mer etablerte band og artister, som bl.a. vil få sjansen til å vise frem for utenlandske medier og delegater. Det dreier seg blant annet om Adjagas, Animal Alpha, Bjørn Berge, Darkside of The Force, Enslaved, Frost, Hurra Torpedo, The Jessica Fletchers, The Low Frequency in Stereo, Lumsk, Mira Craig, My Midnight Creeps, Serena Maneesh, Surferosa, Terroristene, Thom Hell og The White Birch.

Mira Craig, 2005

Av Arvid Skancke-Knutsen

By:Larm vender om et par måneder tilbake til Tromsø, der Norges største og viktigste treff for musikkbransjen også ble avholdt i 2001. By:Larm-arrangørene venter seg mer enn tusen deltagere, som i alt skal representere over 300 firmaer fra 10 ulike land. I tillegg ankommer mer enn 250 media-folk fra hele Skandinavia. Foredragsholderne og paneldeltagerne kommer fra hele Europa og USA.

Men for det store publikum er by:Larm fremfor alt en sjelden anledning til å sjekke et usedvanlig tettpakket live-tilbud. I år har by:Larm-folkene valgt å kjøre en strammere profil, noe som har ført til at man har halvert antallet såkalte ”demo-band” – dvs. de uetablerte bandene som by:Larm i sin tid ble startet opp for å slå et slag for.

Til gjengjeld har man blant annet bestrebet seg på å inkludere flere genre, og dessuten gi ekstra muligheter for eksponering til band med et potensial for å bli lagt merke til av de utenlandske gjestene og mediene. Det gjelder ganske sikkert mange av artistene som ble gjort kjent tidligere denne uken, og som nå går inn som en sentral del av by.Larm 2006:

Adjagas, Adrien, Allfader, Animal Alpha, Bjørn Berge, Darkside of The Force, Draumir, Dread Men Walking, Elvira, Enslaved, Frost, Hurra Torpedo, Insense, The Jessica Fletchers, Kompani69, The Low Frequency in Stereo, Lumsk, Million Dollar Baby, Mira Craig, My Midnight Creeps, No Torso, Rossin i Pølsa Crew, Sahg, Serena Maneesh, Ska Patrol, Surferosa, Terroristene, Tiern og Lars, Thom Hell og The White Birch.

Fra før av har 31 utvalgte demo-band vært gjort kjent, nemlig:

Animal Town, The Apple Falls, Blind Archery Club, Brut Boogaloo, The Captain & Me, The Cheaters, Desperado, Diamond, Elias Jung, The Fernets, The Goo Men, Grand Island, Heroes & Zeroes, Ida Maria, Jake Ziah, Jeremy, Marte Wulff, Monomen, Napoo, Ping, Quasimojo, Rockettothesky, Royal Rooster, The School, Sirka Ragnar, Smalltown Ramblers, Superfamily, Tøyen Airport, Vishnu, Youth Pictures of Florence Henderson og Årabrot.

Nytt av året er bl.a. at by:Larm har kuttet sitt syvårige samarbeid med NRK P3, som by-Larm-sjef Erlend Mogård-Larsen mener er lite interesserte i å bruke sendetid på å få fram nye artister.

– NRK P3 har valgt en mer kommersiell musikkprofil. Det virker som det vi driver med passer dårlig med deres profil, uttalte Mogård-Larsen til Ballade tidligere i høst.

By:Larm valgte i stedet å gå inn i et samarbeid med Kanal 24, som da også har svart med å etablere et ukentlig program med fokus på nyere norsk musikk – og arrangementer som by:Larm.

”Ny:Norsk” sendes hver fredag mellom kl 21og 23, og ledes av Kanal 24s Rune Hekkelstrand. Her legger man i følge egenreklamen opp til å sette fokus på ingredienser som ”nye norske plateutgivelser, spennende demoer, to deltagere som skal spille på by:Larm, unplugged i studio med norske band og artister, musikkekspert som snakker om musikktrender, nye spennende navn og fremtidige utgivelser”.

Arrangementet i Tromsø ser ellers ut til å bli et av de mest kompakte by:Larm i historien, der scenene er lagt så tett som mulig. Blant annet vil det foregå konserter på fire parallelle scener i byens kulturhus, mens også den tradisjonsrike VG-scenen vil bli forsøkt lagt rett i nærheten.

Publisert:

Del: