Årets Buddypris gikk til Sidsel Endresen. Her kan du lese Norsk Jazzforums begrunnelse for hvorfor nettopp hun var den rette kandidaten til årets store hedersutmerkelse innen norsk jazzliv.

Norsk jazzforums høyeste utmerkelse, Buddy prisen for 2000, ble delt ut onsdag formiddag i forbindelse med pressekonferansen for Kulturhusnettverk-prosjektet ”I levande live” i Jacob-kirken.

I begrunnelsen for tildelinga av Buddyprisen for 2000 sier styret i Norsk Jazzforum:

”Buddyprisen for 2000 gis til en utøver som har satt sitt preg på norsk samtidsjazz og improvisert musikk siden tidlig på 1980 tallet.

Denne musikeren har gjennom snart 20 år utviklet og raffinert sitt uttrykk på en måte som gjør at vedkommende i dag har et umiskjennelig særpreg og et svært personlig uttrykk. Buddyprisvinneren har gjennom egne prosjekter og band og i ulike konstellasjoner tatt opp i seg inntrykk og smeltet det sammen med jazz på en slik måte at det skapes musikk som vi ikke har hørt tidligere. Byddyprisvinneren er en kresen musiker med stor kunstnerisk integritet.

Buddyprisvinneren har, på turneer, festivaljobber og fonograminnspillinger på norske selskap som Curling Legs og Jazzland og tyske ECM, markert seg sterkt nasjonalt og internasjonalt.

Buddyprisvinneren har i en rekke sammenhenger virket som pedagog og har således vært en stor inspirasjonskilde for en ny generasjon av unge utøvere innen jazz og beslektet musikk.

Prisvinneren for år 2000 er den 5. kvinnen som får Buddyprisen og det er en stor glede å gi Norsk Jazzforums høyeste utmerkelse – Buddyprisen for år 2000 til sangeren, tekstforfatteren og komponisten Sidsel Endresen. “

Sidsel Endresen er for øvrig den 42. prisvinneren siden prisen ble utdelt første gang i 1956.

Publisert:

Del: