St. Thomas opplever eventyrlige dager. “I’m Coming Home” debuterte på åttendeplass på VG-lista, mens hovedpersonen spiller utsolgte konserter og opplever stor interesse i utlandet. Og i dag er det verdenspremiere på musikkvideoen til “Cornerman”.

St. Thomas (foto: Øyvind Holen)

Ungdomsprogrammet “Trigger” har i ettermiddag premierevisning av videoen til St. Thomas’ “Cornerman” – spilt inn i Tulum, Playa Del Carmen, Mexico City og San Cristobal i Mexico, i Caye Cauker i Belize og på Last Train i Oslo. Nå slipper plateselskapet Racing Junior “Take A Dance With Me” som radiosingle, men gleder seg mest over en sterk debut på VG-lista.

For “I’m Coming Home” går rett inn på åttendeplass på salgslista – til sammenligning debuterer The Cardigans-vokalist Nina Persson på tolvteplass med sitt A Camp-prosjekt. Forrige uke var det bare filmmusikken til “Bridget Jones’ Diary”, Tomas Ledin, Creedence Clearwater Revival, Gorillaz, D12, Travis og The Eagles som solgte flere plater i Norge. Ikke dårlig for en 25-åring fra Furuset i Oslo!

— Går du en måned tilbake i tid hadde vi aldri i verden drømt om noe slikt. Vi har nå rett og slett ikke tid til å gi ut noen ny ep, så derfor slippes “Take A Dance With Me” bare som radiosingel, forteller Claes Olsen i Racing Junior.

Etter Popkomm er “store ting på gang i utlandet”, skriver Olsen i en pressemelding. Noe mer vil han ikke ut med før avtalene er i boks, men vi klarer allikevel å lirke litt ut av ham.

— Det dreier seg om lisensiering av plata til et utenlandsk plateselskap. Og ikke hvilket som helst selskap, vi snakker om et vanvittig bra et – kanskje verdens beste plateselskap, sier Olsen.

Gårsdagens konsert på So What! var utsolgt, det samme var konserten på Hulen i Bergen forrige uke. Nå legger St. Thomas ut på norges- og europaturné, men har allikevel klart å legge inn en ekstrakonsert i Oslo: På So What mandag 17. september. Men hvor skal dette ende?

— Tja, si det. Kanskje med et utsolgt Rockefeller to kvelder på rad slik Madrugada gjorde det. Vi har tenkt tanken om en konsert på Rockefeller, men må vel ikke bli for kjepphøye.

Racing Junior hviler imidlertid ikke på laurbærene, og tirsdag er det mulig å oppleve selskapets nye artist Portrait of David – som da varmer opp for Stereolab på So What. Debutalbumet kommer om en måned.

– Portrait Of David er et enmannsband – en kar fra Oslo som lager malerisk, vakker og veldig neddempet musikk, forklarer Olsen.

St. Thomas’ turnéliste finner du her.

Publisert:

Del: