Samtidsmusikk-festivalen Borealis søker ny festivalsjef. Festivalsjefen har det faglige, administrative og økonomiske ansvar og rapporterer til styret. Festivalsjefen står ansvarlig for utviklingen av den kunstneriske profilen i samarbeid med programkomitéen, og er ansvarlig for festivalens langsiktige utvikling i samarbeid med styret. BIT 20 søker produksjonsassistent og teknisk ansvarlig

BIT 20 Ensemble

Ledig stilling som Festivalsjef

Bergen Contemporary Music Festival, Borealis, ble etablert i 2003, på grunnlag av de to festivalene Autunnale og Music Factory. Borealis arrangerer årlig, i slutten av mars, en internasjonal festival for samtidsmusikk og tilliggende kunstformer i Bergen . Festivalen mottar tilskudd fra Norsk Kulturråd, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune, og har et budsjett på nesten 2 mill. Den nye stillingen utlyses ut for 2. gang.

Festivalsjefen har det faglige, administrative og økonomiske ansvar og rapporterer til styret. Festivalsjefen står ansvarlig for utviklingen av den kunstneriske profilen i samarbeid med programkomitéen, og er ansvarlig for festivalens langsiktige utvikling i samarbeid med styret.

Vi søker en person med:
— nasjonalt og internasjonalt nettverk
— relevant kunstfaglig bakgrunn
— økonomisk og administrativ erfaring
— gode lederegenskaper
— evne til å bygge varige allianser

Stillingen er et åremål på tre år. Tiltredelse og lønn etter avtale. Nærmere opplysninger om stillingen ved styreleder Erling Dahl Jr. tel. 900 45 929 eller fungerende daglig leder Evy Singstad, tel. 55 21 61 22 eller post@borealisfestival.no. Skriftlig søknad sendes innen 29. mai til post@borealisfestival.

***

BIT 20 Ensemble søker produksjonsassistent og teknisk ansvarlig

Kvalitet er eneste kriterium
BIT20 Ensemble ble opprettet i Bergen i 1989 med det formål å fremme utøvelsen av norsk og internasjonal kunstmusikk fra det 20. århundre. Ensemblets kunstneriske profil består i å presentere dagens norske og internasjonale kunstnere og deres kunstverk i et vidt perspektiv, hvor kvalitet i prinsippet er eneste kriterium. BIT 20 Ensemble har plassert seg som et av Nordens fremste med oppdrag både i Norge og i utlandet. Idag består virksomheten av konserter, pedagogiske prosjekt, radioproduksjoner, cd-produksjoner, turnéer og moderne musikkteater.

En opera for vår tids musikk
Stiftelsen Opera Vest ble etablert i Bergen i 1992 med det formål å skape et spennende og bredt operatilbud på Vestlandet av høy kunstnerisk kvalitet. Med forankring i tradisjonen og med tyngdepunkt i det nye, ønsker Opera Vest å skape et profesjonelt regionalt tilskudd til Det nasjonale operamiljø med basis i norske skapende og utøvende kunstnere i samspill med internasjonale operamiljø. Nylig mottok Opera Vest et fireårig prosjekttilskudd fra Norsk Kulturråd med formål å styrke samtidsoperaen i et nasjonalt perspektiv.

BIT20 Ensemble og Opera Vest er en liten administrasjon på sju personer i trivelige lokaler i konserthuset Grieghallen i Bergen.

Vi søker:

Produksjonsassistent:
Ettårig engasjement med mulighet for forlengelse.
Assistenten deltar i planlegging og gjennomføring av konsertproduksjoner/turneer.
Vi ser etter en person med musikkfaglig bakgrunn og gjerne relevant erfaring.
Førerkort klasse B.

Teknisk ansvarlig:
Ettårig engasjement med mulighet for forlengelse.
Teknisk ansvarlig har ansvar for teknisk planlegging og gjennomføring av Opera Vests produksjoner.
Vi ser etter en person med teaterteknisk bakgrunn / inspisient eller annen relevant erfaring.

Begge stillingene er underlagt produksjonsleder og inngår i et produksjonsteam.

For ytterligere informasjon se vår internettside og finn.no eller ta kontakt med administrasjonsleder Ellen K. Presthus eller produksjonsleder Ole Tobias Lindeberg på tlf. 55 21 61 20 eller e.mail: ellen@bit20ensemble.no, ole@bit20ensemble.no. Søknader med CV sendes innen 1. juni til BIT20 Ensemble, Edvard Griegsplass 1, 5015 Bergen eller ellen@bit20ensemble.no.

Publisert:

Del: