Også Bodø sinfonietta entrer nå banen i debatten om kvaliteten på ny, norsk musikk. Bodø sinfonietta er ungt av år og har uanede muligheter for videre utvikling, dersom det får en solid øknomisk plattform, skriver Sigmund Lillebjerka.

Jeg har ikke til hensikt å blande meg inn i debatten om kvaliteten på ny norsk musikk, men henviser bare til Glenn Erik Hauglands interessante artikkel.

Som et a propos til Hauglands artikkel kan det være betimelig å henlede oppmerksomheten på Bodø sinfonietta, som er et friskt og meget arbeidsvillig ensemble, og som kvalitetsmessig ikke står noe tilbake for sine “slektninger” i Oslo og Bergen. Bodø sinfonietta er ungt av år og har uanede muligheter for videre utvikling, dersom det får en solid øknomisk plattform. Og ensemblet er blitt lagt sterkt merke til både her i landet og i Sverige. Nå i høst er det engasjert til plateinnspilling. Forøvrig har ensemblet både Nordheim og Xenakis på repertoaret.

Gi Bodø sinfonietta nye oppgaver!

Sigmund Lillebjerka

Note fra Ballade: Dersom du har lyst til å lese mer om Bodø sinfonietta, anbefaler vi denne artikkelen fra Nordlands Framtid, der den nye presidenten i Ny Musikk, Lene Grenager, uttaler seg i svært så positive ordelag om ensemblet.

Publisert:

Del: