Kommunen mottok prisen fra Norsk kulturforum onsdag denne uken.

Bodø kommune ble onsdag kåret til Norges kulturkommune 2017 på Sentralen i Oslo. Svein Harberg, tidligere leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, sto for prisutdelingen.

Prisen Norges kulturkommune er innstiftet og deles ut av Norsk kulturforum. Forumet ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser.

Juryens begrunnelse:
Bodø kommune har gjennom lang tid lagt systematisk til rette for kulturaktivitet og kulturopplevelser, med stor innsats på nesten alle aspekter fra barne- og ungdomsarbeid til kunst- og musikkformidling.

Gjennom satsing på kulturlivet har kommunen konsolidert seg som et ledende bysamfunn i sin landsdel, og som en viktig motvekt til den generelle tendensen til fraflytting og folketallsnedgang i landsdelen.

Spesielt har kommunen vært bevisst på å bruke satsing på kultur som førende element i utvikling av lokalsamfunn og bystruktur, noe som blir synliggjort ved utbyggingen av det nye kulturkvartalet som en dominerende del av den sentrale bykjernen.

Kommunen viser også at den har store ambisjoner for kulturarbeid fremover – blant annet med søknad om å bli europeisk kulturhovedstad.

I tillegg til prisvinneren fra Bodø var Moss kommune i Østfold ogRøros kommune i Sør-Trøndelag nominert til finalen.

Juryen som er oppnevnt av Norsk kulturforums styre, har bestått av Per Aimar Carlsen, tidligere styreleder Norsk kulturforum (juryleder), Svein Harberg, tidligere leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Gunn Marit Helgesen, leder av Kommunenes sentralforbund KS og Ann Evy Duun (KS).

Publisert:

Del: