Blårollinger skal ha et animasjonsverksted for barn på søndag 1. juni. Dette er et nytt innslag i den populære konsertserien for barn og voksne. I tillegg blir det Blårolling-konsert med Arve Henriksen og Stian Carstensen, som til vanlig er å finne i bl.a. Supersilent, Food og Farmers Market.

Blårollinger

Blårollinger har vist seg som et meget populært innslag på Blå ved Akerelva, og har i anledning sommeren flyttet utendørs. 18. mai klarte Live Roggen og Lars Andreas Haug i TU’BA å lokke frem en ellers noe motvillig maisol, og arrangørene regner med at finværet vil være på deres side også kommende søndag, da Arve Henriksen og Stian Cartsensen skal underholde små og store.

— Akkurat hva Arve og Stian kommer til å finne på, vet vi ikke, sier Sigurd Reinton på blå. – Noen rare instrumenter og mange merkelige lyder kan vi hvert fall vente oss.

Konsertstart er klokken 13, og arrangementet er som nevnt utendørs, hvis helgens finvær holder seg. Det blir samtidig arrangert et animasjonsverksted for barn inne på Blå fra klokken 12 til 14 med Bente Åsheim. Dette koster 50,- pr barn, og egner seg nok best for deltagere mellom fire og ni år. Dørene åpner for filmfremvisning av resultatet etter konserten.

Det er et begrenset antall plasser til verkstedet. Påmelding kan skje til andreas@dbut.no, som er en av initiativtagerne til Blårollinger, som ble arrangert første gang i oktober i fjor.

— Ofte blir barn brukt som påskudd til et program i forbindelse med en festival eller et festspill. Vi legger vekt på å lage en egen konsertserie som er produsert nettopp for barn, og engasjerer profesjonelle musikere med lang erfaring med å spille for barn – for eksempel gjennom Rikskonsertenes skolekonsertordning. Gjengen bak Blå blir også eldre og mer etablerte, og en del blårollinger har allerede poppa ut, så derfor føles det naturlig å etablere en scene for musikkformidling som er tilrettelagt for barn, forklarer Andreas Gilhus. 

Publisert:

Del: