Eidsvåg skal søndag spille til inntekt for det kirkemusikalske arbeidet i Uranienborg kirke i Oslo.

Bjørn Eidsvåg, © Stian Andersen

Bjørn Eidsvåg skal holde sin eneste konsert denne høsten i Uranienborg kirke i Oslo. Billettinntektene skal han imidlertid ikke beholde selv. De går til det kirkemusikalske arbeidet i Uranienborg.

– Jeg gjør dette, fordi jeg setter stor pris på musikklivet i Uranienborg. De legger lista høyt, og våger å gå for kvalitet i alle ledd. Det har jeg har lyst til å bidra til å opprettholde, sier Eidsvåg i en pressemelding.

Uranienborg er ifølge meldingen en av hovedstadens best besøkte kirker, blant annet på grunn av en bevisst satsing på musikklivet. Den huser det grammynominerte koret Uranienborg Vokalensemble, samt Oslo kammerkor og kirkens to kantorer. Disse holder gjennom året en rekke konserter, samtidig som de bidrar i gudstjenestelivet.

Men kirkeøkonomien i Oslo er de siste årene blitt strammere. Sogneprest Jan Oskar Utnem forteller at de derfor har vært nødt til å tenke nytt:

– Over tid har vi jobbet aktivt for å skaffe eksterne sponsormidler. Vi har gått inn i aktive relasjoner til kjøpmenn og artister som bor i lokalmiljøet. Responsen har vært god, sier han i meldingen.

Både Eidsvåg og Utnem tror at vi i fremtiden vil se mer av slike samarbeid.

Konserten vil holdes søndag 1. oktober- Eidsvåg har også fått med seg artistene Anne Grete Preus og Herborg Kråkevik, i tillegg til Uranienborg vokalensemble og kantor Inger-Lise Ulsrud deltar.

Publisert:

Del: