Den bergens-baserte sinfoniettaen slipper plate og urfremfører nye verk under Borealis-festivalen.

BIT 20 Ensemble

Første begivenhet for BIT 20 under Borealis er konsert onsdag 27. februar i Logen. Da presenterer de to norske urfremføringer, Magne Hegdals “Decett” og Christian Bloms “Brøndals Præpositioner”.

Sistnevnte verk har utgangspunkt i den danske filologen Viggo Brøndals “Præpositionernes Theori” fra 1940. Blom har latt seg fascinere av måten vi organiserer ting og begivenheter ved hjelp av små ord som ”i”, ”inni”, ”på”, ”oppå” – og funnet musikalske paralleller til disse. I tillegg spenner konserten fra Toru Takemitsus poetiske “Rain Coming” til festivalkomponist Mathias Spahlingers “Apo Do”.

Readings of Mr. G

BIT20 Ensemble har også spilt inn plate med Henrik Hellstenius’ musikk, og denne lanseres torsdag 28. februar. På platen finnes to konserter – en for fiolin med solist Peter Herresthal, samt en for slagverk med solist Hans-Kristian Kjos Sørensen. Det er dessuten kammermusikalske verk av Hellstenius, flere av dem med bakgrunn i komponistens arbeid med sceniske uttrykk.

Under lanseringskonserten fremfører BIT 20 blant annet “Hi Ophelia”, basert på 3. sats i operaen “Ophelia’s: Death by Waters singing”.

Om komponist og utøvere

BIT20 Ensemble er et musikerstyrt ensemble dannet i Bergen i 1989. Vårt formål er å fremme utøvelsen av norsk og internasjonal kunstmusikk. Vår kunstneriske profil består i å presentere dagens norske og internasjonale kunstnere i et vidt perspektiv, hvor kvalitet i prinsippet er eneste kriterium.

Henrik Hellstenius har denne biografien.

Det er BIT20 som melder dette. For mer informasjon, se www.borealisfestival.no

Publisert:

Del: