Plukk plast i nærområdet ditt, ta det med på Sommerfesten på Giske, så har du inngangsbilletten din.

Sommerfesten på Giske, © Kristin Støylen

Sommerfesten på Giske blir sannsynligvis den første festivalen i verden hvor inngangsbilletten er en pose søppel.

– Sommerfesten har alltid vært en spleisefest der alle har bidratt med det de kan. Man kan fortsatt spleise med penger eller ta med ei kake til et felles kakebord, men fremover skal vi også slå et slag for miljøet, sier festivalsjef Ante Giskeødegård i en pressemelding.

– Plast i havet er et stort problem, og det er viktig for oss å ta ansvar, fortsetter han. – Det gjør vi med å sette fokus på problemet gjennom prosjektet «Spleis med plast» sammen med Sparebanken Møre og Plastfritt Hav, men også med konkrete tiltak for å redusere bruken av plast og for å rydde området.

Festival skjer lørdag 29. og søndag 30. juni. Inngangsbilletten per dag er 499 kroner, men alternativt kan publikum betale ved å ta med en søppelsekk full av plast. Plasten må være plukket ved stranden eller i naturen. Det samme gjelder søndagen, hvor en søppelsekk med plast kan være ditt bidrag i spleisekassa. Av den innsamlede plasten vil det bli laget en kunstinstallasjon på festivalområdet, før det blir resirkulert.

Sommerfesten arrangerer også en egen strandryddedag på Giske onsdag 26. juni kl. 09:00.
– De fleste festivaler, også våre, har en vei å gå for å drive mest mulig bærekraftig, men i år tar vi nye steg i riktig retning. Vi håper at mange blir med og bidrar, sier Giskeødegård.

Festivalen oppfordrer også publikum til å reise kollektivt.

Publisert:

Del: