Bernt Einar Bauge er ansatt som ny administrerende direktør for Bergen Filharmoniske Orkester.

© Henning Målsnes

Bernt Bauge kommer fra stillingen som økonomi- og administrasjonsdirektør ved Den Norske Opera & Ballett og overtar etter Sten Cranner som fratrådte stillingen 31. mai.

Bauge har 25 års erfaring fra sentrale posisjoner i norsk kulturliv som har gitt ham inngående kunnskap i opera, teater, ballett og musikk. De siste 21 årene har han vært tilknyttet Den Norske Opera, som direktør i perioden 1989-2008, og som økonomi- og administrasjonsdirektør ved Den Norske Opera & Ballett fra 2008. Fra 1985 til 1989 var han direktør ved Trøndelag Teater. Bauge knyttes kanskje i særlig grad til etableringen av det nye operahuset i Oslo. For sin innsats og engasjement har han mottatt Den Norske Operas ærespris og Operafondets hederspris.

Bauge er utdannet siviløkonom fra Bergen og har i tillegg til sine lederposisjoner hatt flere verv, blant annet i Norsk teater- og orkesterforening, Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse og styringsgruppen for Prosjekt nytt operahus.

— Prosessen med å få ny direktør på plass har vært god og grundig, og vi er sikre på at vi har funnet den best mulige løsning. Med sin kompetanse og erfaring er Bauge den rette til å lede og løfte orkesteret videre fram mot 250års jubileet i 2015, uttaler styreleder Anne Kverneland Bogsnes i Stiftelsen Harmonien/Bergen Filharmoniske Orkester.

Publisert:

Del: