INNLEGG: Det er trist å konstatere at BT´s kulturredaksjon fortsatt ikke har blitt mer voksne enn dette, skriver John Hegre om dekningen av omorganiseringen i Festspillene i Bergen.

BTs kulturavdeling graver opp stridsøksen igjen. Overskriften på forsiden av BT Tirsdag 23/3 lyder: URO I FESTSPILLENE. Artikkelen inne i avisen går over to sider (hvorav 70 % er et bilde). Her er overskriften – Degradert programsjef hyrer advokat, en overskrift som nesten er VG verdig.

Alt dette med omtrent ingen informasjon fra de omtalte personer om det omtalte tema. Mao, perfekt stoff for spekulasjoner og mistenkeliggjøring av omtrent samtlige involverte. Det er slett ikke første gang BT tyr til sensasjon, dårlig forkledd som undersøkende journalistikk, i sin dekning av Bergens kulturliv.

De fleste bergensere husker med skrekk kulturredaktør Jan H. Landros heksejakt på Festspilldirektør Bergljót Jónsdóttir. En heksejakt som endte tragisk med at Festspillene mistet en av sine beste direktører, mye takket være BT.

Også ved oppstarten til Borealisfestivalen var BT på banen og gjorde det de kunne for å spenne bein på sammenslåingen av Autunnalefestivalen og Music Factory.

Om BTs kulturredaksjon hadde dekket noe av disse to festivalene da de pågikk så hadde de i alle fall hatt et minimum av troverdighet i sin hunger etter konflikt og sensasjon, men dengang ei.

Det er trist å konstatere at BT´s kulturredaksjon fortsatt ikke har blitt mer voksne enn dette. Trist for Bergens kulturliv som fortjener bedre, trist for Bergens allmennhet som fortjener bedre og trist for BT´s kulturavdeling som tilsynelatende er ute av stand til å lære noe som helst.

John Hegre er musiker.

Publisert:

Del: