Den 24. september kommer Leipzig Akademiske Orkester til Norge, og sammen med Bærum Symfoniorkester, Cæciliaforeningen, Bærum Bachkor og Sandefjord Kammerkor oppfører de Beethovens 9. symfoni i Oslo Konserthus. Konserten er et ledd i Deutche Kulturtage in Norwegen.

Ludwig van Beethoven

Konserten dirigeres av Dr. Horst Förster, som har arbeidet som professor i direksjon ved Berlin Musikkhøyskole og som er grunnlegger av Leipzig Akademiske Orkesters og dets faste dirigent.

Solister er Mari Kjersti Tennfjord, Hege Høisæter, Henrik Engelsviken og Ole Jørgen Kristiansen. Arnulv Hegstad har forberedt konserten som instuktør for Bærum Symfoniorkester og Cæciliaforeningen. Thrøstur Eiriksson har instruert Bærum Bachkor og Svein Rustad Sandefjord Kammerkor.

Hele prosjektet er kommet i stand som et ledd i programmet for Deutsche Kulturtage in Norwegen 2005 og gjennom de internasjonale kontakter Norske Symfoniorkestres Landsforbund (NASOL) har.

I mai 2006 drar så Bærum Symfoniorkester, med Dag Nilssen som dirigent og Helge Kjekshus som solist på gjenvisitt til Leipzig for å konsertere i verdensberømte Gewandhaus´ store sal.

— Det kan nok gi litt ekstra vibrato å få konsertere i slike omgivelser, mener Ellen Øvergaard i Goethe-instituttet, som sier at det også her blir sampill mellom de to orkestrene.

På programmet står norsk musikk: Griegs Symfoniske danser nr. 1 og 4, hans klaverkonsert i a-moll og tilslutt Johann Svendsens symfoni nr. 2 i B-dur.

– Det gir jo en ekstra inspirasjon at begge disse norske komponister i sin tid har dirigert konserter i Gewandhaus, mener Øvergaard, som på vegne av Deutsche Kulturtage ønsker velkommen til
det tysk-norske konsertsamarbeidet.

Et annet innslag under Deutsche Kulturtage er gjestespillet ”Körper”, der Sasha Waltz og hennes ensemble opptrer for første gang i Norge. I dansestykket ”Körper” undersøker den inmternasjonalt svært anerkjente koreografen kroppens forhold til rom, anatomi, vitenskap og historie.

Tidspunkt for konserten i Oslo Konserthus er lørdag den 24. september kl. 19.00.

Publisert:

Del: