– Det store utland legger merke til at det koker i musikk-Norge. Nå kommer også BBC Radio 1 riktig på banen. Kanalen som med sine “i gjennomsnitt godt over en million lyttere” til enhver tid er utvilsomt Englands viktigste eksponent for ny musikk, forteller en pressemelding fra Osloklubben Blå.

Blå (foto: Simen Berg)

Til Norge sender de Paul Thomas, som er produsent for ‘One World’ programmet på torsdager, for å ta opp kremen av norsk undergrunnsmusikk. Turen går til Tromsø, Bergen og Oslo for å gjøre intervjuer, samle musikk og lage stemningsrapporter.

Turen avrundes, i følge Blå, med det desiderte høydepunktet: Sunkissed:live på Blå i Oslo.

Her vil BBC Radio 1 i samarbeid med klubben Sunkissed arrangere det som nærmest må kalles en mini-festival. Seks band skal på scenen sammen med noen av norges beste dj’s. I vanlig Sunkissed-ånd blir dette ikke “en helt vanlig kveld”, melder arrangørene.

For de som tar turen til Blå lørdag 18. januar kan det være lurt å møte opp tidlig, da første konsert starter tidlig, lokalet er lite, og programmet er langt. På scenen kommer Nils Petter Molvær, Bjørn Torske & Per Martinsen, Sternklang, Olav Brekke Mathisen, Oslo Athletico og On/Off, bak platespillerne vil man finne Paal ‘Strangefruit’ Nyhus, g-HA og Olanskii.

Hele kvelden vil bli tatt opp til glede for lyttere i England. Resultatet blir tre to-timers spesialsendinger senere i februar på BBC Radio 1 som en del av ‘One World’ programmet. Prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet

Dørene åpner klokken 1900 og stenges 0330. Inngang er 120 kr, eller 70 kr for medlemmer.

Om du er nysgjerrig på mer ijnformasjon om One World, kan du trykke på denne lenken.

Publisert:

Del: