Norsk Tidligmusikkteater Perola Barocca inviterer til Barokkopera i Vestlandske Kunstindustrimuseum 20. og 21. mai, med forestillingen «Love hath reason, reason none».

Barokkopera

Det er tredje gang ensemblet, bestående av unge, talentfulle sangere og musikere i samarbeid med den etablerte regissøren Aleksandra Fladaas, setter opp barokkopera i løpet av 3 år.

Tidligmusikkteatret Perola Barocca springer ut av det aktive barokkmiljøet på Griegakademiet, institutt for musikk. Det har fire kjernemedlemmer; sangerne Kari Lise Høgseth og Kjerstin Løvdal, cembalist Ingrid Eriksen (alle utdannet ved Grieakademiet), samt regissør Aleksandra Fladaas fra Russland. Fladaas har spesialisert seg på barokkopera i Moskva, og er nå bosatt i Bergen.

Ensemblet skriver i sin pressemelding til Ballade:

«Bergen har alt 2 operaselskap – ein skulle tru det var nok? Me ønsker på sikt ikkje å vere knytta spesielt til Bergen, og me er dessutan det einaste musikkteaterensemblet spesialisert på barokkopera i Noreg. Regissør Fladaas har som ein av sine hjartesakar å bruke det som er av unge profesjonelle krefter, og dessutan å lage oppsetningane såpass enkle at dei ikkje treng koste mangfoldige tusenvis av kroner. På denne måten greier ho også å lage eit scenebilete som kommuniserer meir direkte med eit både breiare og yngre publikum, utan å måtte gå på akkord med det ho vil formidle.»

Årets forestilling, «Love hath reason, reason none» består av to små operaer: «La Serva Padrona» av G. B. Pergolesi, samt «Venus Prey» som Fladaas har satt sammen med tekster av W. Shakespeare og musikk av H. Purcell. Den handler om Kjærlighetens makt over menneskene, og “om hva et dyktig damemenneske kan få til, bare hun vil nok…”

Medvirkende sangere og skuespillere: Kari Lise Høgseth, Kjerstin Løvdal, Olav Veierød, Morten Eriksen og Denis Demiantsev. Orkester bestående av Siv Thomassen og Britta S. Vindenes (fiolin), Njål Vindenes (lutt), Hans Gunnar Hagen (bratsj) og Siri Hilmen (cello), alle på originalinstrumenter under ledelse av Ingrid Eriksen (cembalo).

Forestillinger i Vestlandske Kunstindustrimuseum
20. og 21. mai kl. 12.30 og 15.00

Publisert:

Del: