Som vanlig står barokkmusikk sentralt på programmet for Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival. Blant annet vil Buxtehude-jubileet markeres under åpningskonserten, der Theatre of Voices fremfører Buxtehude-kantater. Under avslutningskonserten videreføres festivalens Handel-satsning fra 2006, og i år er det oratoriet “Solomon” som blir fremført.

Paul Hillier 2007/Foto:www.kirkemusikkfestivalen.no

Årets festival er den 7.de i rekken, og finner sted 16.-26. mars. Som en smakebit på årets program, presenterer festivalen her to av årets store satsninger.

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival både åpnes og avsluttes i år med barokke mesterverk fremført av ledende internasjonale ensembler.

Buxtehude-jubileum

Theatre of Voices med dirigent Paul Hillier markerer Buxtehudeåret med kantater av den danske barokkomponisten som inspirerte Bach og Händel.

Theatre of Voices spiller inn plater for Harmonia Mundi USA og er et ledende vokalensemble innen både ny og gammel musikk. Ensemblet ble startet av og ledes av Paul Hillier, som etablerte seg som sanger og dirigent med Hilliard Ensemble. Etter nærmere 20 år med den gruppen går han nå nye veier med et like sterkt nytt ensemble.

På festivalens åpningskonsert vil Theatre of Voices gi oss sjeldent fremførte kantater av Buxtehude, spesielt forsket i for anledningen. I andre avdeling av konserten får vi først høre en middelaldersk sang om Jomfru Marias sorg, før ensemblet fremfører den estiske komponistens Arvo Pärts fascinerende “Stabat Mater”, et minimalistisk stykke poetisk musikk fra vår egen tid.

Handelsatsning

Kirkemusikkfestivalen hadde i 2006 stor suksessen med den første produksjonen i sin store handelsatsing. I år byr festivalen igjen på besøk fra England, London Handel Orchestra og Choir med dirigent Laurence Cummings, og to av våre egne fremste händelsangere i det storslåtte oratoriet “Solomon”.

“Solomon” presenterer fortellingen om den gode kongen i tre tablåer, med nattergaler, dronningen av Sabas inntog og mektige korpartier. Verket er en hyllest til friheten og velstanden fred bringer med seg.

Kirkemusikkfestivalen er stolte av igjen å kunne presentere den ypperlige unge cembalisten og dirigenten Laurence Cummings, en virkelig reisende i Händel som stadig leder orkestre i kritikerroste oppsetninger av den gamle mesterens fargerike musikk, og som begeistret det norske kritikerkorpset under forrige festival. London Handel Orchestra og Choir følger opp med en typisk britisk kombinasjon av solid musikalsk håndverk og barokk ”flair”.

Blant solistene finner vi blant andre den fremadstormende kontratenoren Iestyn Davies, og sopranen Mona Julsrud og bassen Njål Sparbo, to av Norges fremste händelsangere, som vil følge med den engelske truppen når de fremfører samme verk i London.

“I sentrum for det hele var lederen Laurence Cummings, en sann interpret. Han hadde overblikket, tyngden og viljen til å skape det beste. Slik skal det være når det inviteres til musikkfestival.” Idar Karevold (Aftenposten, 18. mars 2006)

“Kirkemusikkfestivalen har lagt Händel-planer inn i neste tiår. Det er bare å glede seg.” Arne Guttormsen (Vårt Land, 20. mars 2006)

Theatre of Voices fredag 16. mars 19.00 i Trefoldighetskirken.
London Handel Orchestra og Choir lørdag 24. mars 19.00 i Trefoldighetskirken
For mer informasjon om konsertene og utøverne, se www.kirkemusikkfestivalen.no

Publisert:

Del: