Her presenterer vi seks nye norske musikkvideoer, fra Anne Marie Almedal til Ugress.

Anne Marie Almedal, © Laukli & Laukli

Sist fredag lanserte Ballade en fast ny spalte, der vi presenterer videoer med aktuelle utøvere.

Vi har fått veldig god respons på dette tiltaket, og har også mottatt mange tips om videoer og artister. Vi takker for alle tilbakemeldinger, og håper at dere også vil like det knippet som vi har funnet frem til denne gangen.

UGRESS: The Deepest Veil
Ugress er fra Bergen, og ga ut sine første plater i 2000. Bak dette prosjektet finner vi musikeren og produsenten Gisle Martens Meyer. Denne musikkvideoen ble spilt inn over et års tid i norske landskaper, byer og tettsteder, og ble sluppet sist fredag, 1. februar. “The Deepest Veil” er å finne på Black Anorak EP. Både musikk, regi og foto er ved Ugress.

SASHA SIEM: Holey Wholly Holy
Sasha Siem er en britisk-norsk artist. Hun har studert musikk og poesi ved Harvard og Cambridge, og har vunnet flere komponistpriser i England. Hun har skrevet kunstmusikk for London Symphony Orchestra og The Royal Opera House, og har vært representert på Ultima-festivalen her hjemme. Hennes første album som popartist var Most of the Boys fra 2015. ”Holey Wholly Holy” er en fersk video, med regi av Kevork Aslanyan.

RIBOZYME: Plasma
Ribozyme er fra Askøy utenfor Bergen. De startet opp i 1998, og må etter hvert regnes som veteraner innen hardrock-scenen i Norge. Dette sporet er hentet fra deres sjette album, Argute, og følger opp den kritikerroste Grinding Tune fra 2015. På videoen kan du dessuten lære å bygge en gitar helt fra bunnen av. Argute slippes i dag, 8. februar.

GATAS PARLAMENT: Kattungen Dø
Gatas Parlament var den første norskspråklige hiphop-gruppa som ga ut plate. Det er nå 25 år siden. I 2019 består Gatas Parlament av Elling ”Fragatas” Borgersrud og André Alexander Molkom, aka Jester. ”Kattungen Dø” er åpningslåten på Oslo-rappernes nyeste album, EFIL4SATAG, som slippes i dag, 8. februar. Med Lakkegata Skoles Musikkorps, Per Vers og Natasha Angel.

HAJK: Breathe
Hajk er et band fra Oslo, som består av Preben Sælid Andersen, Sigrid Aase, Knut Olav Sandvik, Johan Nord og Einar Næss Haugseth. De ga ut sitt første album i 2017, og er nå klare med oppfølgeren Drama. De gir ut platene sine på Jansen Records, og omtaler musikken som ”indie-pop with a twist”. Nå venter en større Norgesturné. Videoen er lagd av Steph Hope.

ANNE MARIE ALMEDAL – Lovesong
Anne Marie Almedal er fra Kristiansand, og slo gjennom som vokalist i Velvet Belly. Hun har også vært med i AM and The UV, og medvirker på en rekke plater. For mange er hun nok særlig kjent for å ha co-skrevet og fremført tittelsangen til TV-serien ”Himmelblå” fra 2008. ”Lovesong” er en vakker coverversjon av The Cure-klassikeren fra 1989, og er å finne på albumet Lightshadow fra i fjor. Denne våren gjør hun flere konserter sammen med plateaktuelle Minor Majority.

Ballade kommer tilbake med et nytt knippe norske musikkvideoer neste fredag.

Vi ønsker å presentere et bredt utvalg av norsk musikk, og vil fra tid til annen også se nærmere på spesielle sjangre. Vi mottar gjerne forslag om ferske videoproduksjoner, og lover å se på alle tips vi får inn. Skriv til guro@ballade.no, og merk e-posten “Ballade Video”.

Publisert:

Del: