Vi gjenopptar publiseringen 4. august, da med Aslaug Olette Klausen som vikar for redaktør Ida Habbestad. I mellomtiden kan du lese noen høydepunkter fra sesongen.

Girl in the hammock av Winslow Homer, © Wikimedia Commons

Ballade tar ferie i juli. Når vi kommer til august vil Aslaug Olette Klausen vikariere som redaktør for Ida Habbestad, som skal ut i to måneders permisjon.

– Jeg gleder meg stort til dette. Jeg kjenner jo Ballade ganske godt etter å ha frilanset her i flere år. Det er noe eget ved å gjøre journalistikk på hele musikkfeltet. Det gir mulighet til å få belyst saker man kanskje ellers ikke ser, sier Klausen, som vil være redaktør frem til og med 30. september.

Aslaug Olette Klausen Foto: Privat

Aslaug Olette Klausen Foto: Privat

For ferien anbefaler vi lesestoff fra årets saker så langt.

Kritikk har vært et av vårens gjennomgangstema. Og da i mange former. Fra Kulturrådets essayserie hentet vi Eksperimentell praksis – eksperimentell vurdering og Det abstrakte justervesen, mens i artikkelen Raseri og kjedsomhet var det jazzkritikk som ble diskutert. Artikkelen førte til debatt, der det både ble hevdet at Personlig er bra, privat er dårlig og at Å tjene musikken handler også om lytterne.

Debatt har det for øvrig også vært om tidligmusikk. Det ble hevdet at Interessen for tidligmusikk er dalende, noe som fikk motsvaret Selvprogrammert mainstream.

Geografi har vært et annet gjentakende emne. Det ble spurt om det komponeres annerledes musikk i Bergen enn Oslo i Bergensskolen: Den stillende og drøftende musikken og Bergensskolen: Kanskje ikke så stille likevel? Dette berørte klassiskfeltet, mens NRKs avgjørelse om Slutt på lokalmusikk i P1s morgensending førte til flere innlegg, og endte med at NRK kalte nesten hele musikkfeltet inn til møte om Norskandel, lokalmusikk og formatering.

Av hardere nyhetsstoff som ennå er uavklart og aktuelt er Frifonds kutt av støtte til Musikk i Skolen som fører til at Frivillige musikkgrupper må legge ned, og rasering av kulturmiljøet, med påfølgende politisk engasjement.

For den som vil fordype seg litt anbefales langlesingene En persons vellyd er en annen person støy og Skremmende og behagelig stille.

God sommer!

Publisert:

Del: