Hva er by:Larm i 2011? Kan argumentene som ble brukt for å flytte festivalen til Oslo i 2008 fortsatt brukes for å holde den der i dag?

Da by:Larm startet i 1998 skulle festivalen hjelpe frem ny, norsk musikk, og den skulle aldri arrangeres Oslo.

I 2011 arrangeres festivalen for fjerde år på rad i nettopp Oslo, og på programmet finner en mange artister som har spilt der flere ganger tidligere. Rundt om i landet vokser det nå frem egne arrangementer som gjør mye det by:Larm tidligere gjorde, som Trondheim Calling og Tromsø Sound City. Betyr det at by:Larm gjør noe feil, eller at de har gjort noe riktig?

Hva er by:Larm i 2011?
Er argumentene for å flytte festivalen til Oslo i 2008 fortsatt gyldige i dag? Vil by:Larm noensinne igjen bli en omreisende festival? Hva tjener man på å ha arrangementet i Oslo, og hva mister man? Trenger Oslo, skandinavias klart mest aktive musikkby, en egen klubbfestival? Er det et argument for eller mot byen at mesteparten av bransjen holder til her? Er neste stopp ikke Midt-Norge eller Vestlandet, men heller Sverige eller Danmark?

Ballade og Foreningen Musikkbyen Oslo inviterer til debatt og mingling. I panelet sitter Erlend Mogård-Larsen (prosjektleder for by:Larm), Line Endresen (daglig leder i Norsk Rockforbund), Jon Gotteberg (leder for Foreningen Musikkbyen Oslo) og Vegard Anda (initiativtaker til Trondheim Calling).

Runar Eggesvik, som var bookingansvarlig for festivalen da den ble flyttet til Oslo, holder en kort introduksjon.

Debatten holdes på Internasjonalen onsdag 9. februar. Dørene åpner 19.00, debatten starter presis kl. 20.00. Gratis og greier.

Publisert:

Del: