Nordland musikkfestuke fikk i går beskjed om at Prinsesse Märtha Louise måtte melde avbud fra sin deltakelse under festivalen. Skuespilleren Johannes Joner er nå kommet inn som erstatning.

Johannes Joner/Foto: www.oslonye.no

Prinsesse Märtha Louise er sykemeldt de neste to ukene, og kan dermed ikke komme til Nordland Musikkfestuke, hvor hun skulle være forteller i forestillingen “Petter og ulven”.

Musikkfestuken arbeidet på spreng i går med å finne en erstatter, og i løpet av kvelden ble det kjent at skuespilleren Johannes Joner blir prinsessens erstatter i familieforestillingen. Joner er en av Norges fremste skuespillere og er kjent fra en lang rekke roller innen tv, film og teater

— Dette er den optimale erstatteren, sier festivalsjef Rolf Cato Raade. – Ikke minst fordi Joner kjenner rollen til fingerspissene. Sammen med Oslo-filharmonien gjorde han en rekke forestillinger med “Peter og Ulven” tidligere i år, og høstet stor applaus og gode anmeldelser.

I Kulturspeilets anmeldelse het det blant annet: “Johannes Joner kjente nok sitt ungdommelige publikum godt for han engasjerte de unge i salen umiddelbart da han dro i gang historien om Peter og ulven. Til hjelp hadde han en flipover og spritpenner og med elegante streker tegnet han opp fortellingen. Handlingen og fortellingen følges i åndesløs spenning. Innlevelsen er total. Magien oppstår i kontakt mellom scene og sal.”

Gallaforestillingen med både “Peter og Ulven” og “Dyrenes karneval” spilles to ganger tirsdag 7. august, kl 16.30 og 19.00

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: