Omstridte konserter: En israelsk og en palestinsk kunstner skulle ønske Aurora holdt seg hjemme.

© Toril Walker Norheim

«Israel utnytter på utvetydig vis alle internasjonale artister til å dekke over undertrykking. Særlig gjelder det dem som bevisst avviser moralske appeller om å nekte å opptre i israelske kulturinstitusjoner som er medskyldige i undertrykkingen.» Det skriver den palestinske musikeren Samir Eskanda og Ohal Grietzer, israelsk komponist og kunstner i et innlegg i Dagsavisen. De mener blant annet scenen der Aurora spiller torsdag har delt ut gratis T-skjorter til israelske soldater, som de to skriver var delaktige i å drepe palestinske sivile på Gaza i 2014. På T-skjortene skal det ha stått Fuck you, we’re from Israel.

Klassekampen og Dagsavisen har også tidligere skrevet om kontroversen rundt Auroras konserter i Israel. Manager Geir Luedy har sagt til Klassekampen at de ikke listet opp denne ukas konserter på artistens hjemmeside for å slippe spørsmål om hvorfor hun opprer i Israel.

Artisten Aurora, som heter Aksnes til etternavn, spiller konsert på et sted som heter Barby Club torsdag 14. og fredag 15. november, ifølge det Ballade.no har lest om saken i norske medier. Blant andre norske artister som har opptrådt i Israel er også Kygo og a-ha.

Publisert:

Del: