Med en ferdig innspilt plate i hånden står Bergensbandet Atakama nå på bar bakke etter å ha blitt løst fra sin kontrakt med plateselskapet EMI. Stor medieoppmerksomhet og gode kritikker til tross: Fjorårets debutalbum “Lush” solgte ikke som forventet, og da den nye singelen “Traffic” heller ikke slo an blant radiostasjonene, sa EMI takk og farvel til Atakama.

Atakama

— Vi har begge funnet det best ikke å fortsette samarbeidet, og ønsker dem lykke til videre, uttaler EMI-direktør Nils Heldal til Bergens Tidene. Internasjonalt har EMI som kjent begynt innstramminger, og kanskje er hardere krav til inntjening også nådd Norge, selv om EMI-sjef Heldal tidligere denne uken uttalte til Ballade at det fortsatt er “business as usual” på EMI Norge.

Bergenskvartettens album var allerede ferdig innspilt og hadde fått tittelen “Flip A Coin” da beskjeden kom fra plateselskapet. Platen skulle ha vært sluppet 29. oktober. Singelen “Traffic” er allerede sluppet til en rekke radiostasjoner, men fikk ingen spillelisting.

I følge BT synes ikke Atakamas Gunnar Innvær at bruddet er særlig dramatisk. – Skal jeg være helt ærlig, så føles det som en stor lettelse. Ting har ikke gått helt som planlagt i det samarbeidet, forteller han tikl Bergensavisen.

Nå håper Atakama å finne et plateselskap som er interessert i et ferdig innspilt album og et pent brukt popband.

Publisert:

Del: