Finalistene i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2019 er annonsert etter søndagens semifinale. Norske Astrid Nordstad går ikke videre til finalen.

Dronning Sonja, © Cathrine Wessel

De seks finalistene som får synge i Operaen kommende fredag er fra Tyskland, Moldova, Polen, Russland og Kina, skriver Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i en pressemelding.

Mezzosopranen fra Trondheim forlater likevel Dronning Sonja-konkurransen 100 000 norske kroner rikere. Nordstad ble konkurransens beste norske deltaker, og vinner i den anledning Ingrid Bjoners stipend. De to øvrige norske deltakerne, Sigrid Bøe (Surnadal) og Beate Mordal (Molde), sang seg ikke videre fra innledende runder.

Finalekonserten holdes i Operaen fredag 23. august, og byr på operaarier og duetter fra finalistene, i samspill med Operaorkesteret. Finalistene konkurrerer om en førstepremie på 500 000 norske kroner, for ikke å glemme viktige konsertmuligheter. Festkvelden sendes direkte på radio og i NRKs digitale flater, og ledes av NRK Klassisk-profil Mari Lunnan.

Følgende deltakere er finalister i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2019:

– Stefan Astakhov (baryton, Tyskland, 1997)
– Theodore Browne (tenor, Tyskland, 1991)
– Sergey Kaydalov (baryton, Russland, 1992)
– Adam Kutny (baryton, Polen, 1992)
– Natalia Tanasii (sopran, Moldova, 1991)
– Meigui Zhang (sopran, Kina, 1993)

Konkurransen er et viktig springbrett for unge operatalenter. Lise Davidsen er konkurransens siste norske vinner fra 2015, og debuterer i år ved Festspillene i Bayreuth og Metropolitan Opera i New York.

Publisert:

Del: