Ensemblet asamisimasa er invitert til å spille ved de legendariske feriekursene i komposisjon i Darmstadt.

© Nicki Twang

De internasjonale sommerkursene for ny musikk i Darmstadt ble etablert i 1946 av Wolfgang Steinecke og var det første fungerende forum for samtidsmusikk i Tyskland etter annen verdenskrig. Komponister som Edgard Varèse, Olivier Messiaen, John Cage, Karlheinz Stockhausen, Pierre Boulez og Luigi Nono har vært blant foreleserne.

Radiohus fra hele Europa sender fra konsertene, og fra 1972 er Kranichsteiner musikkpris for unge utøvere og komponister blitt delt ut her.

Ensemblet asamisimasa er invitert til å spille ved de legendariske feriekursene i komposisjon i Darmstadt, sammen med kjente europeiske ensembler som Ardittikvartetten, ensemble recherche og Ictus Ensemble.

asamisimasa holder konsert i Darmstadt 24. juli og fremfører musikk av Brian Ferneyhough, Simon Steen-Andersen samt de norske komponistene Trond Reinholdtsen og Øyvind Torvund.

Dagen før vil ensemblet gjennomføre leseprøver for komponister som deltar på sommerkurset.

asamisimasa ble etablert i Oslo i 2001. Ensemblet kombinerer klassisk repertoar med etterkrigstidens avantgarde og nye stykker skrevet spesielt for dem, som også ofte inneholder elektronikk, video og andre medier. asamisimasa består av

Janne Berglund (sopran)
Rolf Borch (klarinett)
Håkon Mørch Stene (slagverk)
Anders Førisdal (gitar)
Ellen Ugelvik (piano)
Tanja Orning (cello)

Publisert:

Del: