– Det blir spennende for både publikum og meg selv å få oppleve disse fabelaktige instrumentalistene fra et av verdens ledende symfoniorkestre, sier Tellefsen.

Ensemble Berlin, © Ensemble Berlin

For første gang i Arve Tellefsens mer enn 60-årige karriere skal han i oktober turnere med musikere fra Berlinfilharmonien, orkestermusikere i verdensklasse, skriver Thormod Rønning Kvam fra Aulaserien i en pressemelding. Turneen går til Røros, Hamar, Oslo, Kristiansand, Stavanger og Bergen (se detaljert turnérute nederst i saken).

Arve Tellefsen, © Anette Os

Ensemble Berlin består på denne turneen av ni musikere – fem strykere og fire blåsere. Ensemblet er en kammerbesetning som har turnert verden rundt til strålende kritikker.

– Jeg har sett fram til å spille sammen med disse musikerne fra Berlinfilharmonien i lang tid, og det blir spennende for både publikum og meg selv å få oppleve disse fabelaktige instrumentalistene fra et av verdens ledende symfoniorkestre, sier Arve Tellefsen.

Tellefsen skal selv lede konsertene. Programmet til konsertene på turneen består av musikk av blant andre J. S. Bach, Ole Bull, George Gershwin, W. A. Mozart, Leonard Bernstein, Svend Asmundsen, Johan Svendsen og Edvard Grieg. Musikken er arrangert spesielt for denne turneen, blant annet av den amerikanske komponisten, produsenten og musikeren Rob Mounsey.

Ensemble Berlin ble startet av oboist Christoph Hartmann. Hartmann har besøkt Vinterfestspill i Bergstaden de siste ti årene, og har i tillegg vært kunstnerisk leder i to år for denne vinterfestivalen på Røros.

Ensemble Berlin består i dette prosjektet av:
Luiz Coelho, fiolin
Johanne Haugland, fiolin
Walter Küssner, bratsj
Øyvind Gimse, cello
Gunars Upatnieks, kontrabass
Christoph Hartmann, obo
Ralf Forster, klarinett
Thomas Hauschild, horn
Javier Biosca, fagott

Turneliste
22.10 Røros
23.10 Hamar
24.10 Oslo, Marmorsalen i Sentralen, kl. 20.00. Billetter: sentralen.no
25.10 Kristiansand
26.10 Stavanger
27.10 Bergen

Les mer om Ensemble Berlin og Arve Tellefsen.

Publisert:

Del: