Mottar 300 000 kroner som vinner av Kongsberg Jazzfestivals musikerpris.

Arve Henriksen, © Oliver Heisch

Arve Henriksen, trompet, er den 15. i rekken som mottar DNB Nor og Kongsberg Jazzfestivals musikerpris.

Vinneren befant seg på North Sea Jazz festival i Nederland prisen ble offentliggjort. Der skal han spille med Jan Bang og Ingar Zach

— Det er første gang prisvinneren ikke er tilstede Kongsberg, sa festivalsjef Pål Fidjestøl som kunne presentere Henriksen på Skype fra et hotellrom i Rotterdam.

— Uforståelig
Henriksen mottar også pris fra North Sea Jazz Festival på 5000 amerikanske dollar. Trompetisten kunne forklare at dette var en stor dag for ham.

— Det er litt uforståelig at det er sant. At jeg er plukket ut blant så mange dyktige musikere som det er i Norge, gjør meg ydmyk. Det er alltid godt med penger og støtte, og samtidig får man ideer om prosjekter. Jeg har allerede begynt å drodle ned tanker til neste års festival, sa Henriksen.

Les også intervju med Kongsberg-aktuelle Kenneth Kapstad

Mer promotion
Henriksen, som også spilte en trompetsnutt via Skype, mener det ikke skal bli noe problem å få brukt prispengene.

— Jeg vil prøve å fokusere mer på promotion, og kanskje en DVD som kan lede til mer prosjekter i Europa. Jeg har mottatt en del forespørsler om trio- og duosamarbeid, og dette kan gi meg sjansen til å turnere med disse musikerne.

Henriksen jobber blant annet nå med en CD med Jan Bang og Erik Honoré som skal slippes på ECM, og neste vår skal han på det som etter alt å dømme blir den siste turneen i regi av Rikskonsertens offentlige konsertprogram.

— Viktig i mange år
Jurymedlem Tor Dalaker Lund mener Henriksen har vært en viktig stemme i norsk jazzliv i mange år.

— Han har utviklet et høyst personlig språk, har eksperimentlyst og går alltid videre med nye musikere og sammenhenger. Han kan spille musikk fra hjembygda Stryn, og så er det Supersilent dagen etter. Det han gjør holder alltid så høy kvalitet. Henriksen har allerede et navn internasjonalt, og vi håper denne prisen kan gi ham et ytterligere løft.
Egil Erlandsen (DNBNOR) og Knut Borge (NRK) satt også i juryen.

Publisert:

Del: