Gitarist og komponist Terje Rypdal er årets ”Artist in Residence” på Moldejazz. Publikum vil oppleve ham i fire forskjellige settinger, blant annet skal han for første gang fremføre ”Bleak House”.

Terje Rypdal live

Som Artist in Residence får Moldepublikummet oppleve Terje Rypdal i fire forskjellige musikalske settinger som viser den store bredden og spennvidden i hans musikalske virke.

Festivalens åpningskonsert ”Bleak House” blir en verdenspremiere der musikken fra plata framføres på konsert for første gang. Rypdal selv, Palle Mikkelborg og Knut Riisnæs er solister med Trondheim Jazzorkester.

Onsdag framføres prosjektet ”Landkjenning” med Rypdal, Palle Mikkelborg, Paolo Vinaccia og Ståle Storløkken i Molde Sentrum.

Torsdag på Kulturhuset er det møte mellom Terje Rypdal og støykunstnerne i Supersilent, og lørdag skal Terje Rypdal og hans mangeårige samarbeidspartner Ketil Bjørnstad avrunde festivalen med en duokonsert i Molde Domkirke.

I en beskrivelse fra Molde Jazz Festival heter det om Terje Rypdal at han i hele sin lange musikalske karriere har vekslet mellom ulike musikalske retninger og sjangere:

”Han startet som popstjerne i ”shadowsbandet” Vanguards og har spilt pop, rock, jazz og komponert store samtidsmusikalske verk. Som utøver har han vært inspirert av gitarister som Hank B. Marvin, Wes Montgomery, Jeff Beck og Jimi Hendrix. Inntrykkene fra musikken til Miles Davis og John Coltrane har vært viktige i å forme Rypdal som jazzmusiker og komponister som Ligeti og Penderecki har vært sentrale inspirasjonskilder for komponisten Rypdal. Ut fra alle disse uttrykkene har han skapt en helt særegen musikalsk plattform og en umiskjennelig gitartone som til stadighet inspirerer gitarister verden over.”

Det er også klart at Anja Garbarek, Silje Nergaard og Mira Craig opptrer på Romsdalsmuseet på avslutningsdagen for Moldejazz 2007.

Mer om Moldejazz kan du lese på festivalens egen hjemmeside.

Publisert:

Del: