Den unge trioen Gibbet vant årets Jazz i sikte. Tekniske ferdigheter, samspillet og lydbildet ble særlig fremhevet som gode kvaliteter.

Gibbet (Foto: Kieran Kolle, Studvest)

Denne trioen bestående av Ole Fredrik Norbye på rhodes, synth og elektronikk, Aleksander Lyng Gifstad på bass og elektronikk og Øyvind Hegg Lunde på trommer, alle studenter ved jazzlinja ved Griegakademiet. Juryen mener de skilte seg ut blant de andre deltakerne med sine udiskutable tekniske ferdigheter, godt samspill og ved å skape et spennende og variert lydbilde som spenner fra lyriske og melodiøse sekvenser til energisk støy.

Som de foregående årene er premien også denne gangen en spillejobb på Nattjazz og trioen vil stå på scenen i Cinemateket på selveste åpningsdagen den 23. mai.

Jazz i sikte er et samarbeid mellom Bergen Jazzforum, Vestnorsk Jazzsenter og Nattjazz hvor målet er å være med på å utvikle og inspirere unge musikere til å ta fatt på den improvisasjonsbaserte musikken.

De unge deltakerne får prøve seg på scenen hos Bergen Jazzforum utover våren og blir her vurdert av en jury bestående av representanter fra de tre organisasjonene.

Tidligere vinnere er bl.a Elektroompaniet, Heidi Torsvik, Christina Bjordal, Skar/Westbye duo og Cloudberry.

Publisert:

Del: