Huset Seilet, som ligger på Gruünerløkka i Oslo, får offisiell åpning torsdag 15. mars.

Seilet, © Musikk i skolen

Høsten 2017 ble en rekke ulike organisasjoner som jobber med kultur i skolen samlokalisert. Torsdag 15. mars har Seilet – huset for kunst og kultur i skolen, som ligger i lokalene til gamle Christiania Seilduksfabrikk på Grünerløkka i Oslo, offisiell åpning.

Seilet huser nå Samarbeidsforum for estetiske fag, Fellesrådet for kunstfagene i skolen, Mediepedagogene, Musikk i Skolen, Kunst og design i skolen, Dans i skolen, Kunst i skolen og Drama- og teaterpedagogene. Alle organisasjonene er støttet av Kunnskapsdepartementet med formål om å ”bidra til høgre kvalitet i kulturskolen og i arbeidet med kunst og kultur i grunnopplæringa”.

– Vi har store ambisjoner for huset og arbeider for at Seilet skal bli et sentralt møtepunkt for debatter, kurs, aktiviteter og samhandling for alle aktører som arbeider med kunst og kultur for og med barn og unge i skolen. Vi arbeider for å styrke disse fagene, samt for å øke oppmerksomheten for disse fagenes rolle i barnehage, grunnopplæring og høyere utdanning, sier daglig leder Ulrika Bergroth-Plur i Musikk i Skolen i en pressemelding.

Det vil også været et eget galleri “Galleri Seilet” som skal romme et større utvalg av norsk samtidsgrafikk.

Mer om huset og åpningen kan du lese her.

Publisert:

Del: