Dirigent i Láhko voices i Gildeskål får prisen blant annet for å ha bygget opp et aktivt, personlig og synlig barnekor utenfor allfarvei.

Láhko voices, © Láhko Voices.

Anna Jelstad, dirigent i Láhko voices fra Gildeskål, har blitt tildelt prisen Årets barnekordirigent2018.

I juryens begrunnelse står det at Jelstad har fått prisen: “…for at hun med en unik vilje har bygget opp et aktivt, personlig og synlig barnekor utenfor allfarvei, og med ettertrykk vist at det å være virksom utenfor de store byene ikke trenger å gå ut over hverken aktivitetsnivå eller ambisjoner.”

Årets barnekordirigent blir delt ut hvert år av barne- og ungdomskororganisasjonen Ung i Kor. Prisen har blitt delt ut siden 2005, og går hvert år til en dirigent som på ulike måter har utmerket seg gjennom framstående arbeid med norske barnekor.

Jelstad med DNJK Foto: Nils Hidle

– Det er helt overveldende! Det føles fantastisk å bli sett, og få anerkjennelse for det vi gjør, sa en overrasket Anna Jelstad. Jelstad sendte også en stor takk til styret og andre støttespillere.

Prisen ble offentliggjort på Ung i Kor sin dirigentsamling i Stjørdal i helgen, og vil bli overlevert i Inndyr, Gildeskål, i forbindelse med korets 5-årsjubileum senere i vår.

Vinneren av prisen mottar en spesiell skulptur i form av en stemmegaffel, og et stipend på 25.000 kroner.

Publisert:

Del: