Førstkommende helg løfter Håkon Daniel Nystedt hendene for å vekke toner ut av Oslo kammerkor. Den et kvart århundre gamle kordirigenten har fra høsten av fått to prestisjetunge oppdrag som dirigent, og et av dem er som fast dirigent for Oslo kammerkor. Konserten blir den første han gjør som ensemblets faste leder, og det er Schubert og Mendelssohn som står på programmet.

Oslo Kammerkor (Foto: CF Wesenberg)

Under Allehelgenshelgen holder Oslo Kammerkor konsert med hva de selv kaller en ”splitter ny dirigent”, nemlig Håkon Daniel Nystedt. Splitter ny gjelder så vel hans omgang med koret som det gjelder hans erfaringer av å være i vinden med noen av landets fremste kor. Men så må det vel være noe med ham som gjør at han ikke bare har fått ansvaret for Oslo kammerkor fra høsten av, men at han også har overtatt dirigentstokken for koret Ginnungagap.

Nystedt overtar Oslo kammerkor fra Thorbjørn Dyruds og Grete Pedersens ledelse – den sistnevnte regnes kanskje for å være Norges ledende kordirigent, så forventningene til den unge Nystedt er ikke å ta feil av, og de er ikke små.

På programmet for allehelgenskonserten står Schuberts Ass-durmesse og utdrag fra Mendelssohns oratorium Elias og motetten Lobgesang des Simeon (Simeons lovsang). Solister er Berit Norbakken Solset, sopran, Astrid Thorstensen, mezzosopran, Are Frode Søholt, baryton og Bård Bratlie, baryton. Det sammensatte orkesteret blir ledet av Øyvind Bjorå som har vært ansatt som konsertmester i både Trondheim symfoniorkester og Bergen filharmoniske orkester, og som nå er 1. konsertmester i Operaen. Forfatter og salmedikter Eyvind Skeie vil dessuten bidra med tekstlesing, som knytter seg til allehelgenshøytiden.

Oslo kammerkor består av en blandning mellom høyt utdannede sangere og amatører med solid korbakgrunn. Koret har spilt inn plater, opptrådt i radio og tv, vunnet pris, og har gitt en rekke konserter i inn- og utland.

Konsertene finner sted 5. nov, kl. 19 i Helgerud kirke samt 6. nov, kl. 17 og 20 i Ris kirke.www.oslokammerkor.net/pressefoto/index.htm

Publisert:

Del: