Alle-kan-synge-prisen blir delt ut under konserten ”Alle kan synge julen inn” i Oslo Konserthus søndag den 17. desember kl. 18.00. Prisen deles ut årlig til en eller flere personer som gjennom mange år har undervist unge mennesker i sang.

Norunn Illevold Giske (Foto: NTNU)

Norunn Illevold Giske har i en årrekke vært en av de mest sentrale personlighetene i Trondheims musikk- og kulturliv.

Hun studerte sang, klaver og orgel ved Musikkonservatoriet i Oslo, sang og operafag hos professor  Paul Lohmann i Wiesbaden, Tyskland, og kordirigering hos Eric Ericson ved Musikhøgskolan i Stockholm. Hun har også studert barokkinterpretasjon med Ian Partridge i London.

Som førsteamanuensis ved Institutt for musikk, NTNU, og som profilert dirigent og drivkraft i Trondheims kormiljø er hun blitt en institusjon i trøndersk kulturliv. I dag er hun fast dirigent for Trondheim Kammerkor og Embla. Trondheim Kammerkor feirer 30 års jubileum i 2007. Embla og Det Norske Mannskor startet Norunn i 1994. Embla og Trondheim Kammerkor har vunnet mange førstepriser i internasjonale korkonkurranser.

Norunn Illevold Giske har undervist i sang, klaver og kordirigering ved Institutt for musikk. Helt siden 1969 har hun hatt eneansvaret for all undervisning i kordirigering ved instituttet. Hennes aktivitet og renommé rekker imidlertid langt utover regionen. Gjennom over 40 års sammenhengende undervisningsvirksomhet har hun satt sitt preg på en hel generasjon av norske sangere og korister, og hun har skapt en skole som først og fremst kjennetegnes av et rendyrket og særegent klangbilde.

Hun reiser svært mye rundt i hele landet for å ha seminar med alle typer kor. Hun brukes også hyppig som dommer i korkonkurranser – både i inn- og utland.

Norunn har mottatt en rekke utmerkelser. Den gjeveste fikk hun i april 2005 da hun ble tildelt kongens fortjenestemedalje i gull.

Publisert:

Del: