Akustisk Vinter byr hele Østlandsområdet på en ny sesong med akustiske intimkonserter, fra Return til Vreeswijk-hyllest. – Vi redder vinteren din, lover arrangørene, som kan skilte med artister som Elvira Nikolaisen, Henning Kvitnes og Benny Borg.

Akustisk Vinter (logo)

Akustisk Vinter er inne i sitt åttende år som kulturspreder av de nære, intime og varme konsertopplevelsene.

Denne konsertserien handler først og fremst om å invitere et lite publikum til en nær konsertopplevelse sammen med kjente og folkekjære artister som man kanskje ikke er vant til å oppleve på scenen alene med kassegitar eller et piano.

Det kan være forfatter og vokalist Jo Nesbø uten Di Derre, Lars Lillo Stenberg uten deLillos eller det kan være Anneli Drecker uten Bel Canto. I tillegg til selve konserten, så legges det stor vekt på bord med hvite duker, levende lys, god mat og noe godt å drikke i glasset.

På årets akustiske vintermeny finner vi blant andre Spellemannsnominerte og fjorårets store yndling Elvira Nikolaisen. I mars kommer Tommy Steine med showet ”Helt aleine”. Steine skal servere stand up, og ikke dans denne gangen.

Videre i mars, så entrer Haldens store sønn Henning Kvitnes scenen. Hans siste album ”Ut av veggen” solgte i fjor nesten 40.000 album, og han vil nok synge mye om folks humpete og hullete livsvei. Akustisk Vinterkamerat Ole Paus kommer den siste uken i mars.

Anne Grete Preus er straks bokklar med sin egen sangbok. Kun på Soria Moria i Oslo vil det blir lesing fra boka av artisten selv. Det vil bli spilt mange av hennes hits gjennom mange, mang album. Det blir også smakebiter fra hennes sin kommende plate, som blir gitt ut høsten 2007.

I år er det 30 år siden Elvis døde. I den forbindelse er Benny Borg invitert med sin musikalske forestilling ”Hvor var du når Elvis døde?” Borg tar publikum med på en reise gjennom Elvis sitt liv gjennom 22 sanger. Vidar Johnsen (Vamp) kommer i slutten av april. Han vil fremføre kjente Vamp-låter han skal også fremføre sanger fra sine to mindre kjente soloplater.

I begynnelsen av mai er den akustiske vinteren over. Sesongen avrundes med det svenske ”Cornelisbandet” De Södervisa som byr på en musikalsk aften og hyllest til Cornelis Vreeswijk.

Program for Akustisk vinter (Oslo, Kongsberg, Drøbak, Asker, Hokksund)

*
Return
*
Elvira Nikolaisen(5 dagers akustisk vinterturné)
*
Tommy Steine “Helt aleine show” m/ Mona Moe
*
Henning Kvitnes m/ Freddy Holm
*
Ole Paus
*
Benny Borg – “Hvor var du når Elvis døde”
*
Anne Grete Preus- ” Musikalsk bokaften”
*
Vidar Johnsen (Vamp)
* En aften & hyllest til Cornelis Vreeswijk av og med De Södervisa

Se ellers hjemmesidene akustisk vinter.no. Her finnes nyheter, bilder, historien, program, gjestebok, etc.

Publisert:

Del: