Feirer et kvart århundre med brask og bram i perioden 10-13 oktober.

AKKS 25 år 2007: Jubileumspuddel

I 1979 ble det holdt en kvinnefestival på Kalvøya, der overskuddet gikk til oppstart av to unike initiativ; musikkorganisasjonen AKKS, med øvingsrom og kurs for jenter innen rytmisk musikk, og radiOrakel – verdens første kvinneradio med formålet å utdanne jenter innen radiojournalistikk og teknikk. Begge flyttet inn på Blitz i 1982, og begge lever i beste velgående den dag i dag.

AKKS har fortsatt som mål, 25 år senere, å rekruttere, motivere og synliggjøre jenter innen alle ledd i musikklivet, med utgangspunkt i undervisningstilbud og øvingsmuligheter.
AKKS holder i dag til i Brenneriveien 9, med 5 øvingsrom og 10 instrumentkurs i semesteret.

radiOrakel har daglige sendinger fra Blitz på fm 99,3 med vekt på kulturstoff, kvinnestoff, subkultur, moderne musikk, satire og skjemt med makthaverne. radiOrakel har også flere kurs i radiojournalistikk og teknikk gjennom hele året.

— Når vi ser på dagens situasjon i musikkbransje og medier kan vi konstatere at vi fortsatt er nødvendige organisasjoner hvis mål ennå ikke er nådd. Men innsatsen har på langt nær vært forgjeves: Begge organisasjonene har fostret tusenvis av både kjente og mindre kjente kvinnelige instrumentalister, musikkelskere, radiostemmer og teknikere gjennom årene. Vi er overbevist om at arbeidet vårt er viktig, og gleder oss til å fortsette å utdanne, glede og inspirere nye generasjoner av jenter, heter det fra AKKS.

AKKS markerer den store dagen lørdag 13. oktober på Fabrikken i Oslo. Her blir det konserter med AKKS-grunnleggerne i bandet Halvsøstra samt Killing Butterflies, Aurora Plastic Monster og Harmonica. Det blir også DJ-sett med Die Bettys og fest til langt på natt.

radiOrakel feirer fra 10-12 oktober med sitt program bestående av litteratur, konserter og performance. Det foregår blant annet på Spasibar.

Det er styret i AKKS Oslo som melder dette.

Publisert:

Del: