Kveldens avdeling av den musikalske delen av TV-aksjonens satsning mot AIDS går av stabelen i Jakob Kulturkirke i Oslo i kveld, til tross for at det har vært vanskelig å få økonomisk støtte. På programmet står artister som Sissel Kyrkjebø, Unni Wilhelmsen og Bel Canto. Det blir også mulig å se konserten på storskjerm utenfor kirkebygningen.

Bel Canto

Kveldens konsert er siste del av Kirkelig Kulturverksteds satsning mot AIDS.

— Konserten føyer seg inn i en rekke av fire, der tre allerede har blitt avholdt i Thailand, Brasil og Sør-Afrika, forteller Erik Hillestad fra Kirkelig Kulturverksted, som beskriver opplegget som en “artistdugnad mot AIDS”.

— I tillegg skal konserten redigeres ned til en timelang dokumentarfilm, der man også får møte en HIV-positiv person fra hvert land. Dset blir også plate, som skal deles ut gratis på kassett sammen med informasjon om HIV og AIDS i de landene konsertene har blitt avholdt, sier Hillestad.

Konsertserien har gått av stabelen selv om det viste seg å være vanskelig å få inn de næringslivssponsorene Hillestad hadde håpet på.

— Vi har fått noe penger, men det er veldig lite. Så mesteparten kommer fra Utenriksdepartementet, som en del av satsningen mot AIDS internasjonalt, sier Hillestad.

Konserten begynner kl. 20:30 og billettene koster kr. 390,- For dem som ikke har råd eller som kan rommes av Kulturkirken, rigges det opp en storskjerm med konsertlyd utenfor.

I tillegg til celebre gjester fra politikk og kongehus, byr konserten på artister som Sissel, Johnny Clegg, Bel Canto, Unni Wilhelmsen, Susanne Lundeng og Banda Dida.

Publisert:

Del: