Komponisten og gitaristen Frode Barth spenner gitaren høyt og går til kamp mot terror sammen med filosofen Arne Næss.

Arne Næss og Frode Barth (Foto: Roar Vestad)

Barth har konsert sammen med noen av Indonesias mest markante musikere den 4. august på Agung Rai Museet på Bali.

Verket “THE CIRCUS IS IN TOWN” er et motsvar til lyden av terrorbombene i Kuta, som rammet Bali 12. oktober

2002.

Barth har laget et lydsirkus av et verk i 7 satser:

* Preparation for Circus
* The Dancer
* Magic Sircle
* Reflection
* The Clown
* Performance
* The Circus is in Town med tekst av Stein Holte.

Frode Barths imaginære lyd-sirkus er et bestillingsverk fra Circus World Theater og er støttet av Norsk Komponistfond, Norsk Kulturråd og Fond For Utøvende Kunstnere. Reisen er støttet av MIC/UD og NOPA.

Historien bak

Den 17.09.2005 ble det i regi av Circus World Theater (CWT), Norli bokhandel og Oslo Arrangementers Høstfestival avholdt en markering i Spikersuppa i Oslo. Formålet var å samle inn engelske kunst og kulturbøker til biblioteket Agung Rai Museum of Art i Ubud, Bali. Bøkene på Bali er få, utslitte og ”utleste”.

Innsamlingsaksjonen ble markert med urfremføring i Spikersuppa med et bestillingsverk av komponisten Frode Barth “The Circus is in Town”. Verket ble bestilt av CWT som har gått i bresjen for dette innsamlingsprosjektet etter flere besøk og kunstnerisk utveksling mellom Norge og Indonesia. THE CIRCUS IS IN TOWN ble urfremføret av Tora Augestad, sang, Trygve Seim, saksofon, Per Willy Aaserud, trompet, Martin Taxt, tuba, Per Oddvar Johansen, slagverk og Frode Barth, el. gitar.

Under konserten i Spikersuppa kom det overraskende mange med bokdonasjonsgaver til Bali.

Filosofen Arne Næss fronter dette initiativet sammen med The Circus World Theater og Frode Barth under temaet ” Å balansere krigen mot terror med kunst og kultur”.

Næss er godt kjent på Bali. De Norske Studiesentra sendte de første studentene til Bali allerede i 1993. Sammen med disse pionerene reiste Arne Næss som den aller første foreleser. Næss etablerte i 2000 ANCEP (Arne Næss Center for Ecology and Philosophy) på Bali. ANCEP heter nå Gateway College. Institusjonen har siden 1993 hatt studenter på Bali hvert eneste semester og Næss nå 95 år, er fremdeles en god støttespiller og til stor inspirasjon for nye elever og lærere.

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: