25. – 28. mai blir det storinnrykk av sangere til Trondheim. Byen er i år vertskap for årets Landsfestival for kor, som trekker hele 3000 korsangere fordelt på 120 kor fra hele landet. Arrangørene lover å sette “et grundig preg på Kristi Himmelfartshelgen med et bredt spekter av kor- og vokalmusikk”.

Midtnorsk korkonkurranse plakat 2006

Fire dager med konserter, seminarer og konkurranser står på dagsorden når årets største korbegivenhet, Landsfestival for kor, går av stabelen neste helg.

Årets festival foregår i Trondheim, med Norges Korforbund Sør-Trøndelag som arrangør.

Over 120 kor og korinteresserte vil prege bybildet i dagene festivalen foregår. Nidarosdomen, Frimurerlogen, Byscenen og byens kirker er blant konsertarenaene som åpner dørene for et bredt spekter av kor- og vokalmusikk, som også vil kunne høres på byens kafeer, torg og shoppingsentre.

Finske Philomela
Finske Philomela er festivalens gjestekor og kan høres i Nidarosdomen både torsdag og fredag. Philomela som kommer fra Helsinki og ble grunnlagt i 1984 av det finske kulturrådet og korforbundet SULASOL. Marjukka Riihimäki, som underviser ved Sibelius-akademiet, har vært korets kunstneriske leder siden starten. Philomela består av 40 sangere og anses som et av Finlands mest spennende vokalensembler. Korets har i samarbeid med den finske koreografen Päivi Järvinen utviklet et særegent akustisk uttrykk. Korets navn er hentet fra gresk mytologi og betyr nattergal.

Midt-norsk korkonkurranse
31 kor fra hele landet deltar i fem ulike klasser under Midt-norsk korkonkurranse som foregår fredag 26. mai. Vinnerne holder egen konsert i Frimurerlogen samme kveld. I juryen sitter Kåre Hanken, generalsekretær i Norges Korforbund (hoveddommer), Vivianne Sydnes, domkantor i Nidarosdomen, Thomas Caplin, dirigent for Den norske Studentersangforening og Bodil Egseth, dirigent og lærer i korledelse ved Orkdal videregående skole.

Årlig festival
Landsfestival for kor arrangeres årlig av Norges Korforbund i samarbeid med forbundets 28 distriktsledd. Festivalen samler deltakere fra hele landet og er tuftet på sangerstevne-tradisjonen, men i en mer moderne innpakning med blant annet seminarer, workshops og kafékonserter.

Publisert:

Del: