Fra starten i 1972 har Bergen Jazzforum arrangert over 1500 konserter med over 7500 musikere. I jubileumssesongen smeller BJF til med et av de sterkeste programmene noensinne, med navn som Nils Petter Molvær, John Scofield, Jøkleba, Terje Rypdal, Pål Nilssen-Love og Bobo Stenson.

Nils Petter Molvær

Bergen Jazzforum er Norges eldste jazzklubb i kontinuerlig drift. Klubben startet opp i det man omtaler trange kår med konserter på Rosenkrantz Hotell, mens man i dag har ukentlige konserter på USF Verftet. Jubileumsåret markeres den 4. oktober med konsert med Jøkleba, som arrangørene kaller “et ikon innen norsk og internasjonal jazz”.

Alt fredag 30. august kan Bergen Jazzforum by på en musikalsk godbit i form av trekløveret Biosphere, Sir Duperman og DJ Joakim Haugland, som tidligere har opptrådt med stor sukess på Osloklubben Blå. Fredag 6. september er det så klart for konsert med Petter Wettre Kvintett, et prosjekt som ble satt sammen til Kongsberg Jazzfestival i 2001 som en konsekvens av at Wettre vant Kongsbergprisen/”Klart Svar”-prisen. Torsdag 12 september blir det gratiskonsert på Landmark, med soloopptreden ved Pål Nilssen-Love, som også var årets utøver under Molde-festivalen. Konserten i Bergen er den siste han gjør før han legger ut på en omfattende turne til USA og Canada.

Fredag 13. september er det tilbake til Sardinen-lokalet, der både Terje Rypdals Skywards (med Ståle Storløkken på tangenter og Paolo Vinaccia på trommer) og Aire & Angels vil opptre under en dobbeltkonsert. Siri Gjære (vokal) og Tord Gustavsen (tangenter) startet den sistnevnte duoen i 1996, og har bl.a. gitt ut en kritikerrost plate med musikk til tekster av bl.a. John Donne. En uke senere blir det konsert med Killer Joey, der trommeslageren Joey Baron er den sentrale skikkelsen.

Selve jubileumskonserten finner som nevnt sted fredag 4. oktober på Sardinen, der Per Jørgensen, Audun Kleive og Jon Balke i Jøkleba vil feire Bergen Jazzforum. – Jøkleba var på hele 90-tallet et av de viktigste og mest innovative bandene på den skandinaviske jazzscenen. De representerer det Bergen Jazzforum i 30 år har gått i bresjen for: å presentere ny og god musikk, uavhengig av musikalske båser. De egner seg dermed perfekt for å markere Bergen Jazzforums 30-års-jubileum, heter det i en utalelse fra styret.

Senere på høsten presenterer Bergen Jazzforum konserter med bl.a. Jacky Terrasson, Nils Petter Molvær, Bergen Big Band med Mathias Rüegg, Gunnar Staalesen/Jan Kåre Hystad kvartett, Rhythmdoctors, Nymark Collective, Bobo Stenson Kvartett, Dadafon, Walkie Talkie, John Scofield Quartet og Skomsork. Den sistnevnte forestillingen er en fremføring av Erlend Skomsvolls kritikerroste bestillingsverk til Vossajazz 2002. Det komplette programmet kan du lese mer detaljert om her.

Publisert:

Del: