17. Mai For Alle er en svært så hyggelig årlig foreteelse på Grünerløkka i Oslo, og dukket opp på midten av 80-tallet som en motreaksjon på at en del barneskoler ble utsatt for trusler fra rasistiske miljøer. En rekke kjente og mindre kjente artister har gjennom årene stilt opp på arrangementet. I år kan også nettbrukere være med på å bestemme noe av tilbudet, gjennom en demokonkurranse der vinneren vil få anledning til å opptre.

17. mai for alle, 2002

Av Arvid Skancke-Knutsen

Det er SOS Rasisme som har stått som arrangør for 17. Mai For Alle siden slutten 80-tallet. I 1993 ble arrangementet flyttet til Kuba, inntil Akerselva på Grünerløkka. Siden den gang har tiltaket vokst til å bli et av Oslos største musikkarrangementer med 5 000 – 15 000 besøkende. 17. mai for alle har hele tiden vært et gratis arrangement der alle artister har stilt opp uten betaling, og på denne måten vært med på å støtte det antirasistiske arbeidet SOS Rasisme gjør.

Artister som Big Bang, The Margarets, Dum Dum Boys, Amulet, Klovner i Kamp, Askil Holm, Sister Rain, Span, Noora, Paperboys, Palace Of Pleasure, Odd Børretzen, Lyd, Big Bang, Gatas Parlament, De Lillos, Warlocks, Maria Solheim, Pen Jakke med mange flere har vært blant de som har gjestet festivalen. I tillegg har mange mindre kjente band fått en mulighet til å profilere seg både som artister og som motstandere av rasisme.

I år arrangerer 17. mai for alle en demokonkurranse som alle nettbrukere i disse dager kan gi sin stemme til. Her kan man høre ett minutts låtutdrag for hvert av de utvalgte bandene, eller eventuelt hente ned filen i mp3-format. Følgende artister er med og kniver om en plass på scenen på Kuba: Agnethe VR, Alpine Those Myriads!, Anders Plywood, The Breakfast Conspiracy , Cherry Corvette, Cortez, Cortina, Daisy, Dharma, Fence, Gerilja, Kite, The Love Thugs, Mean Martin, Nitro Minus, Pornshot, Sissy Wish, Stonegard, Tolv Volt, Tommy Tokyo, Velter og The Vineyards.

Du finner lydfilene på denne siden, og det er mulig å avgi sin stemme frem til 10. april. SOS Rasisme er for øvrig Norges eneste landsdekkende medlemsorganisasjon som utelukkende jobber mot alle former for rasisme, og har mer enn 12 000 medlemmer, fordelt på 85 lokallag over hele landet.

Publisert:

Del: