Det blir kulturmønstring på Stord helgen 23. og 24. mars. Den har fått navnet 100 Dagar. Her blir det mulig å oppleve 16 band med tilknytning til distriktet.

List (Stordfest 2007)

I løpet av to tettpakkede kvelder skal hele 16 lokale artister innen viser, rock/pop og metall presenterer seg på Stord. Anledningen er både byens 10 årsjubileum og at det er 100 dager til Stordfest 2007.

Planen om en markering i byen vokste raskt fra enkle strøtanker til et mer omfattende arrangement, heter det fra Ronny Sætre i arrangementkomiteen:

— I fyrste omgang kontakta me næringslivet i sentrum og amfi, og dei sa seg positive til å markere dette på ulikt vis. Dette førte vidare til at andre arrangørar som allreie hadde planlagde kulturarrangement denne helga var positive og viljuge til å la deira arrangement gå under ein felles kulturell paraply.

Med ønske om å vise frem mangfoldet i musikklivet på Stord ble det opprettet en organisasjonskomité bestående av Håkon Vatle, Roald Kaldestad, Ronny Sætre og Eivind Birkeland.

De kontaktet musikere og artister fra Stord, og mottok påmelding fra 16 band innen ulike genre.

— Tilbakemeldinga var så overveldande at organisasjonskomiteen rett og slett måtte seie stopp. Me veit det er mange andre band som hadde passa inn i denne settinga, men i denne omgang var det, av tidsmessige grunnar, diverre ikkje plass til fleire band/artistar.

Følgende artister er meldt klare til 100 Dagar:

Storm Weather Shanty Choir
Bite
Queens Park Rangers
John Einars
Bastard
Münchausen
Gisle Alsaker m/Politiet
Superbravo Band
List
Kvist
Vidar Vedå
The Misread
Blå Måne
Hogheads
Gravemachine
Nogma

Arrangementskomiteen understreker at Musikkhelga 100 Dagar er et 100 % nonprofit arrangement for alle involverte. Et eventuelt overskudd føres derfor tilbake til det lokale musikklivet.

Foredrag om musikkbransjen

I tillegg til denne ”minifestivalen” vil musikkprodusent Geir Luedy og musikkanmelder Einar Engelstad holde foredrag om musikkbransjen.

Med sin lange bakgrunn som musiker, produsent og plateselskapseier kjenner Luedy godt til bransjens mange sider, og hans foredrag vil forsøksvis besvare følgende spørsmål:

Kva gjer ein ”publisher” i musikkindustrien?
Kva gjer eigentlig plateselskapa?
Kvifor er det så mange advokatar i musikkbransjen?
Kva gjer ein manager?
Kor mye kostar det å lage ei plate?
Kva gjer artisten?

Einar ”Engelen” Engelstad, kjent fra platebutikken Apollon i Bergen og som musikkjournalist i Bergens Tidende i cirka 25 år kjenner også inngående til norsk musikkliv, og han vil snakke litt om hvordan bransjen fungerer og hva en som musiker bør og ikke bør gjøre i møte med industrien. Engelstad vil også avlive en del myter og illusjoner om musikkbransjen, loves det.

Foredragene finner sted på Arena, lørdag 24. mars klokken 15.00.
Konsertene avholdes på Barbar og Arena.

For mer informasjon om de enkelte artistene og selve arrangementet, anbefales denne hjemmesiden.

Publisert:

Del: