Stavangerbandet Kvelertak fikk tildelt 40.000 kroner til bandets USA-turné.
Foto: Erik Holsvik

Høstens reisestøtte er delt ut

71 søkere får innvilget støtte.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den tredje av årets fire tildelingsrunder for UD og MICs reisestøtteordning er nå klar. 151 søknader kom inn totalt. 71 av søkerne fikk innvilget støtte.

En av de største summene ble gitt til Kvelertak, som i november legger ut på en lengre USA turné med hele 27 oppvarmingsjobber for Converge. Turnéen støttes med 40.000 kroner.

I tillegg har navn som Niko Valkeapää, Eivind Aarseth, Trondheim Jazzorkester og Farmers Market fått tildelt støtte.

Nordic Voices til Sør-Afrika
MIC administrerer også ordningen «Prosjektstøtte til kultursamarbeid med land i sør», en støtteordning som har kulturutveksling med utviklingsland som sitt hovedfokus.

Nordic Voices er blitt invitert til Sør-Afrika for å holde ulike seminar på to anerkjente institusjoner. Hilton Collage og Stellenbosch University, har invitert ensemblet til å holde vokal- og komposisjonsseminarer. Prosjektet støttes med 40.000 kroner.

Oslo International Rumi Festival, som arrangeres i november, har invitert det kvinnelige ensemblet Navaye Del og vokalisten Ali Akbar Shekarchi, begge fra Iran, for å gjøre konserter i Oslo. Prosjektet støttes med 25.000 kroner.

I tillegg til tildelingene som går over reisestøtteordningens ordinære budsjett, har Cikada, Barokksolistene og Quattro Stagioni fått tildelt turnéstøtte fra en egen pott med øremerkede midler avsatt til større samtidsmusikkensembler.

Fullstendig liste over tildelinger finnes på www.stikk.no

Del artikkelen på:
                  |     Mer

MIC Norsk musikkinformasjon

Mer i MiCs bransjeregister

Stavangerbandet Kvelertak fikk tildelt 40.000 kroner til bandets USA-turné.

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten