Kakkmaddafakka på Dockville Festivalen i Hamburg, august 2011
Foto: Thomas Olsen, Berlinkontoret

Særavtaler for leie

Norske band kan få opp til 50 prosent rabatt på backline-leie i Tyskland.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Music Export Norway (MEN) i Storbritannia har i lengre tid hatt en avtale med et backlinefirma hvor norske band får rabatt på leie av utstyr og instrumenter. Nå har det lyktes MEN å dra i land et lignende samarbeid i Tyskland.

I forrige uke ble det klart at det Hannover-baserte Backline Rental Service Germany (BRS) gir norske artister en rabatt på 40-50 prosent på leie av utstyr i Tyskland.

-Folk står selvfølgelig fritt til å velge sine egne avtaler og de fleste som allerede har gode samarbeidspartnere i Storbritannia og Tyskland ordner sine priser på egen hånd. Men de som ikke har slike kontakter blir ofte bedt om å betale fullpris og derfor er det mange norske band som har etterspurt en slik avtale, forteller Jonas Vebner, som er stasjonert i London, men som til høsten tar over MENs kontor i Berlin.

-Avtalen er ikke banebrytende. Det er kun ett av mange små grep som skal gjøre det enklere og rimeligere å turnere og jobbe mot Storbritannia og Tyskland for norske artister, understreker Vebner.


Les også: Øyafestivalen bygger i utlandet


Stor sjangerspreding
Flere norske band har tatt i bruk avtalen i Storbritannia.

-Det har vært alt fra jazz-, til pop- og folkemusikere. Ivar Grydeland brukte avtalen for Huntsville, Helge Westbye i Grappa for blant andre Moldestad og Made Management på flere av sine artister under The Great Escape, samt Up Front Artists. Jaga Jazzist tok nettopp kontakt i forkant av deres Barbican-show i London. Det er med andre ord et stort behov der ute, sier Vebner.


Siste nytt fra Musikk-Norge rett i innboksen: Ballades nyhetsmail


Bedre i Berlin
David Holmes, manager til Kakkmaddafakka, ønsker avtalen velkommen. Bergensbandet skal spille flere konserter i Tyskland i sommer, blant annet på Hurricane og Immergut, og Holmes sier at det absolutt kan bli aktuelt å benytte seg av den nye backline-avtalen.

-Jeg har ikke fått sjekket den ut enda, men det er helt klart interessant for oss. Backline er en av de største kostnadene når du turnerer. Men om det blir aktuelt avhenger av hvor firmaet har sine kontorer og hvor man selv starter turneen. Berlin er den billigste tyske byen å fly til fra Norge, så det ville vært optimalt å ha mulighet til å leie backline der, sier David Holmes.

Music Export Norway jobber med å få i stand en ny og bedre backlineavtale i Storbritannia, som også skal inkludere utleie av turbuss.

Del artikkelen på:
                  |     Mer
Kakkmaddafakka på Dockville Festivalen i Hamburg, august 2011

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek. – Vi kan ikke holde musikkbiblioteket kunstig i live, sier avdelingsleder ved Bergen Offentlige Bibliotek Siren Steen.Les mer om dette

Kristin Haagensen, nestleder i MFO (Foto: asamaria.com/MFO)

Vil ikke endre pensjonsvilkårene

INNLEGG: NTO ønsker å endre pensjonssystemet i opera, teatre og orkesterinstitusjonene. MFO kan ikke forhandle fram endringer som gjør at medlemmer får en pensjon de ikke kan leve av, skriver Kristin Haagensen.Les mer om dette

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten