Prestisjepris

Eivind Holtsmark Ringstad vant solistkonkurranse.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den 17 år gamle bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad fra Oslo vant fredag kveld finalen i den prestisjetunge europeiske solistkonkurransen Eurovision Young Musicians.

Finalen ble spilt på Rådhusplassen i Wien foran omtrent 45.000 tilskuere. Ringstad gikk så sent som i mars til topps i NRKs store solistkonkurranse Virtuos.

Ringstad er 17 år og kommer fra Oslo. Han går i 2. klasse på Foss videregående skole og studerer ved Barratt Due Musikkinstitutt, der han er elev av bratsjlærer Soon-Mi Chung.

Eurovision Young Musicians er en musikkonkurranse for musikere under 19 år. Konkurransen arrangeres av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) og arrangeres hvert annet år. Ringstad er første norske som vinner. Konkurransen regnes som en av de viktigste musikkonkurransene i verden.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Barratt Due Musikkinstitutt

Mer i MiCs bransjeregister


Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten