Resirkulerer musikkarven

Griegakademiet arrangerer mini-seminar.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Onsdag 9.mai er det duket for miniseminar på Griegakademiet i Bergen. Seminaret omfatter det pågående musikkarvprosjektet som ledes og koordineres av Nasjonalbiblioteket og Universitetet i Oslo.

Som prosjektleder av det pågående musikkarvprosjektet, vil Arvid O. Vollsnes åpne seminaret med å holde et innlegg om den norske notearvens tilstand i dag og det nasjonale arkiveringsprosjektet.

I tillegg til Vollsnes, vil dirigent og fiolinist Trond Sæverud presentere en resirkulert utgave av sin far Harald Sæveruds Symfoni nr. 2.

Sist ut i rekken av foredragsholdere på dette seminaret blir Audun Sannes Jonassen, som vil ta for seg myter og reelle kilder rundt hardingfelekonsert nr. 2, «Tri Fjordar» av Geir Tveitt.

Seminaret arrangeres av Griegakademiet - Institutt for musikk, UIB i samarbeid med Senter for Griegforskning, UIB. Mer info om program og tidspunkt kan du lese her.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten