Sammen om WiMP

Schibsted Media Group, Ferd Capital og Platekompaniet danner alliansegruppen Streaming Media som skal videreutvikle WiMP.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Sammen med Ferd Capital og Platekompaniet kjøpte Schibsted Media Group seg nylig opp til en 74,3 prosent eierandel av den Aspiro-eide strømmetjenesten WiMP.

Ferd Capital, som eies av investor Johan H. Andresen har tro på samarbeidet og kommenterer det slik i en pressemelding:

- Vi har fulgt musikkbransjen og megatrenden at man går fra å eie til å leie musikk i flere år, og ser WiMP som betydelig aktør som ofte tenker annerledes i dette markedet. De fleste markeder konsumerer over 50 prosent lokal musikk, og sammen med sterke eiere som Schibsted og Platekompaniet har WiMP en god posisjon til å utnytte dette.


Les også: Tord Gustavsen liker WiMP, men forstår at ECM trekker musikken hans fra tjenesten


WiMP er foreløpig tilgjengelig for brukere i Norge, Sverige, Danmark og Portugal. I tillegg til at strømmetjenesten nå også lanseres i Nederland og Tyskland, vil det bli tilført en vekstkapital til tjenesten som skal videreutvikle den, samt bidra til geografisk ekspansjon.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten