Fra Song:Expo Trondheim 2011. (Foto: Ane Aspén)
Foto: Ane Aspén

Utvider for låtskriverspirer

Song:Expo utvider i år med talentcamp for låtskrivere fra hele landet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

- Låtskrivermiljøet i Trondheim har i løpet av de siste årene opplevd svært gode tider og mange har etterspurt når neste låtskriver-camp er på beina igjen, forteller Leiv Aspèn fra det rytmiske kompetansesenteret Tempo som står bak Song:Expo.

Nysatsning for 2012 er en ambisiøs utvidelse av prosjektets omfang. Fra å være en regional satsning for låtskrivere i Midt-Norge, ønsker Song:Expo nå å invitere låtskriverspirer fra hele landet til årets Rookie Camp.

- I forbindelse med den regionale påmeldingen i fjor mottok vi mange fantastiske demoer fra hele landet, og så straks at det var muligheter for å ekspandere lokalsamlingen til en nasjonal camp, forteller Aspén, som koordinerer Rookie Camp.


Les også: - Sliter med finansiering


Både nasjonalt og lokalt
Påmeldingen til Rookie Camp startet fredag 20. april og allerede er det flere som har meldt seg på den regionsbaserte låtskriver-campen, kan Aspèn opplyse om.

Deltakerne på Rookie Camp vil motta et faglig tilbud med kurs om blant annet engelsk tekstskriving og rettigheter i musikkbransjen. I tillegg til dette vil en jury plukke ut to deltakere fra Rookie Camp som får muligheten til å delta på den påfølgende, internasjonale Song:Expo-campen.

- Siden Song:Expo er blitt Skandinavias største låtskriver-camp og Rookie Camp er en nasjonalt basert camp, ønsker vi også å operere i mindre format på det lokale plan. Vi ønsker å fortsette med å arrangere mindre lokalbaserte låtskriver-camper i løpet av året, sier Aspèn.


Følg musikkdebatten: Ballade på Facebook


Skaper muligheter
Song:Expo gir deltakerne muligheten til å bygge nettverk med andre låtskrivere og fortsette samarbeid etter campen. Samtidig blir talentene gitt muligheten til å vise seg frem til erfarne internasjonale bransjefolk.

- Før du vet ordet av det har du skrevet en låt til en av de største popgruppene i USA eller Japan, uttaler Margaret Berger, prosjektleder i Tempo, i et presseskriv.

Under fjorårets Song:Expo var blant annet Pelle Lidell fra Universal Music Publishing med på å gi deltakerne skriveoppdrag som baserte seg på reelle oppdrag fra plateselskapene som er representert.

Rookie Camp varer fra 25. - 27. juni. Song:Expo International Camp varer fra 28. - 1. juli.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Trondheim Calling

Mer i MiCs bransjeregister

Fra Song:Expo Trondheim 2011. (Foto: Ane Aspén)

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten