Spin Marvel spiller på årets Tape to Zero-festival på Nasjonal Jazzscene.
Foto: tapetozero.no

- Mer erfaring

Årets Tape to Zero har flere etablerte artister enn sitt første år. Neste år kan festivalen havne i Tyskland.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Årets Tape to Zero-festival har ivaretatt ideen fra i fjor om å presentere både etablerte og uetablerte artister på samme scene.

Men til tross for det har Tape to Zero 2012 en mye høyere andel av godt etablerte og erfarne utøvere på programmet enn i fjor.

- De mindre kjente artistene som spilte her i fjor satt svært stor pris på å få spille på en så god scene og blant erfarne og dyktige musikere og kunstnere, meddeler arrangør Kjetil Husebø.


Følg musikkdebatten: Ballade på Facebook


Spennende teknologi
Over de to dagene festivalen pågår på Nasjonal Jazzscene får publikum oppleve musikk av blant annet Erland Dahlen, Spin Marvel, Steinar Løberg Værnes og en trio bestående av Thomas Strønen, Bjørn Charles Dreyer og Kjetil Husebø selv.

Blant innslagene vil bruken av laptop-teknologi ha stor innvirkning. Trioen Bendik Hofseth/Kjetil Husebø/Jonas Barsten Johnsen benytter seg av live-elektroniske elementer på en spennende måte.

- Johnsen skaper spennende trommelyder ved at han trigger effekter og samples ved hjelp trommesettet sitt som har innmonterte kontaktmikrofoner, avslører Husebø.

Laptop-teknologien satt sitt preg på festivalen allerede i 2011, som var første året festivalen bel arrangert.

- I fjor ble det presentert noen litt sære innslag. Skrr spilte blant annet på mac`ene sine opp ned under fremførelsen. For en del av jazzpublikummet ble dette vel sært, men sikkert morsomt også, forteller Husebø.


Les også: Oslo trendsetter i Europa?


Til Tyskland?
Husebø karakteriserer festivalen som en slags blanding av Ultima, Oslo Jazzfestival og Punkt i Kristiansand, men at de allikevel har klart å markere seg med sitt gode konsept.

- Tape to Zero er for tiden i dialog med en av Tysklands fremste jazzfestivaler, Enjoy Jazz, og skal i gang med forhandlinger om et eventuelt samarbeid og mulighetene for å arrangere festivalen i Tyskland, sier Husebø.

Tape to Zero-festivalen skjer på Nasjonal Jazzscene 26. - 27. april. Mer om festivalen her.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Tape to Zero

Mer i MiCs bransjeregister

Spin Marvel spiller på årets Tape to Zero-festival på Nasjonal Jazzscene.

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten