Faglig jubileum

Norsk Rockforbund markerer 30 år ved å snakke fag og se fremover.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

- Da Norsk Rockforbund fylte 25, så vi tilbake på det vi hadde fått til. Nå ønsker vi å heller se fremover og snakke mer om det vi kan best, sier fungerende daglig leder i NRF, Lars Tefre Baade.


Verdien av kultur
For NRF betyr dette blant å vise det som skjer i kulissene under store publikumsopplevelser. Under fagkonferansen i Oslo på torsdag skal for eksempel "Årets frivillige" Tore B. Kristiansen snakke om verdier, mens Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) skal innlede en paneldebatt som har fått tittelen "Er kultur bare kultur?".

- Denne debatten følger opp den omstridte rapporten fra Telemarksforskning som sier at kultur er av underordnet betydning for hvor folk velger å bo.

I panelet stiller blant andre Kommunal og Regionaldepartementet. De har nylig gitt NRF 1 million kroner til et "bolystprosjekt", som skal bidra til å "bevisstgjøre og øke kompetanse slik at kultur-, konsert-, og festivalaktører kan fungere som sentrale tilflyttingsgeneratorer".

- Så, ja. Det kan bli interessant, sier Baade.


Følg musikkdebatten: Ballade på Facebook


Stor vegg, mange plakater
NRF håper også å lage "Norges største plakatvegg" i forbindelse med jubileet. I samarbeid med Popsenteret gjøres en stor, naken vegg i Schouskvartalet tilgjengelig.

- Her trenger vi hjelp fra de som sitter med plakater, og håper å få tilsendt og overlevert så mange som mulig, forklarer Baade.

Plakatene vil bli hengende som en del av Popsenterets utstilling,


Vorspiel til landsmøtet
Noe av det viktigste for NRF i anledning jubileet blir uansett å trekke frem det de kan best.

- I fjor sto vi for 10 000 studietimer. Kompetanseutveksling i medlemsmassen er det viktigste vi gjør.

Torsdagens arrangement ble raskt fulltegnet. Fagkonferansen fungerer for øvrig som et vorspiel til NRFs landsmøte, som arrangeres i helgen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Norsk Rockforbund

Mer i MiCs bransjeregister


Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek. – Vi kan ikke holde musikkbiblioteket kunstig i live, sier avdelingsleder ved Bergen Offentlige Bibliotek Siren Steen.Les mer om dette

Kristin Haagensen, nestleder i MFO (Foto: asamaria.com/MFO)

Vil ikke endre pensjonsvilkårene

INNLEGG: NTO ønsker å endre pensjonssystemet i opera, teatre og orkesterinstitusjonene. MFO kan ikke forhandle fram endringer som gjør at medlemmer får en pensjon de ikke kan leve av, skriver Kristin Haagensen.Les mer om dette

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten