Hall of Fame-nominasjoner

15 navn offentliggjøres tirsdag.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Øystein Greni fra Bigbang har meldt avbud og erstattes av Knut Schreiner i Turboneger og Mirror Lakes i nominasjonskomiteen som avholder sitt møte tirsdag på Popsenteret.

Komiteen skal nominere 15 personer, som offentliggjøres tirsdag. Deretter skal en jury på 100 personer stemme fram artistene som skal innlemmes i Rockheim Hall of Fame. Juryeringen skal være ferdig i mai og innlemmelsesseremonien finner sted i Trondheim den 19. august.

I nominasjonskomiteen sitter Marit Larsen (komiteleder), Janove Ottesen fra Kaizers Orchestra, Knut Schreiner, Marte Thorsby (IFPI), Larry Bringsjord (FONO), Petter Myhr (Rockheim) og Ivar Håkon Eikje (Rockheim).

Dette er andre gang Hall of Fame-heder blir utdelt. De fem første artistene til Hall of Fame var Alf Prøysen, Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke og Valentinerne og a-ha, som ble innlemmet i 2011.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten