'Ett organ'

Kulturdepartementet vil ha forslag til "ett høyt kompetent og ressursmessig effektivt organ" som skal ivareta oppgavene til MIC og MEN.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kulturdepartementet har sendt brev med overskriften "Vurdering av organisering" til MIC Norsk Musikkinformasjon og Music Export Norway (MEN).

I brevet gjøres det klart at det nå skal settes ned en arbeidsgruppe under ledelse av departementet, som skal gå igjennom oppgavene til MIC og MEN og foreslå en ny organisering av de to organisasjonene.

"Med utgangspunkt i dagens virksomhet i Music Export Norway AS og Stiftelsen MIC Norsk musikkinformasjon skal gruppen foreslå en ny struktur som sikrer ett høyt kompetent og ressursmessig effektivt organ som kan ivareta og styrke arbeidsoppgaver som Music Export Norway og MIC Norsk musikkinformasjon som finansieres med midler over Kulturdepartementets budsjett, herunder oppgaver for UD", heter det i brevet.


Positivt med avklaring
- Jeg tror det er positivt at vi skal få en avklaring på oppgaver og mandat. Det har vært vanskelig for musikkbransjen å navigere i dette terrenget. Det som er viktig nå er å tenke konstruktivt og ambisiøst framover på hvordan vi kan etablere en effektiv og kompetent organisasjon som skal komme musikklivet til gode. Vi ser fram til å komme i gang med arbeidet, og vil gjerne ha gode innspill fra hele bransjen, sier MICs direktør Kristin Danielsen.


- Veldig åpent
MENs daglige leder Inger Dirdal mener det er positivt at brevet er tydelig på at ett organ skal ha ansvaret for eksportarbeidet. MEN har tidligere vært skeptiske til å samkjøre MIC og MEN, og Dirdal sier brevet fra departementet er åpent.

- Vi har sagt at det ikke er naturlig at det nåværende MIC slås sammen med det eksisterende MEN. Det er mye som er veldig åpent i dette brevet - utvalget i seg selv har ikke myndighet til å gjøre noe annet enn å komme med forslag til departementet, som så skal ta en avgjørelse på hvordan de vil kanalisere sine midler, sier Dirdal.


Forslag innen 1. mai
I tillegg til Danielsen og Dirdal skal utvalget består av "en representant fra musikkbransjen", "to representanter fra utøverne med bakgrunn fra hhv. rytmisk musikk og kunstmusikk" og "en representant for opphavsrettshaverne". Det er foreløpig ikke bestemt hvem dette blir.

Statssekretær Kjersti Stenseng har tidligere sagt til Ballade at MIC/MEN-prosessen skal være "ferdig før sommeren". I det nye brevet heter det at utvalget skal levere sitt forslag innen 1. mai 2012.


Ballade skal vurderes særskilt
MIC er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige Ballade.no. I brevet fra departementet heter det at gruppen skal vurdere Ballade.no "særskilt mtp. framtidig formål, organisering og finansiering og eventuelt foreslå endringer i forhold til i dag. Gruppen skal også vurdere om det er mest hensiktsmessig om andre funksjoner, f.eks noteforlagsvirksomheten blir videreført i det nye organet."

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten